Postilaisten tarinat

Amin Al-Freji

Sanomalehdenjakaja

Aamuposti perille ja auringonnousua ihailemaan - Amin rakastaa työtään postin varhaisjakelussa, sillä hän on oppinut tuntemaan Helsingin kadut kuin omat taskunsa. Työtä saa tehdä itsenäisesti ja joka aamuyö pääsee todistamaan upeita maisemia eri puolilla kaupunkia.
Varhaisjakelupyörä

Amin työskentelee varhaisjakelussa Helsingissä ja huolehtii siitä, että päivän lehti on ihmisten aamupalapöydässä. Työvuorot painottuvat aamuyölle, mutta Aminilla ne saattavat myös venyä aamupäivän puolelle, sillä hän tykkää tehdä ylimääräisiä vuoroja ja reittejä. Miksipä ei, kun työ on mukavaa ja pääsee tienaamaan vähän extraa.

Parasta työssä on se, että Amin on oppinut tuntemaan Helsingin ja sen kadut ulkomuistista. Hän osaa suunnistaa kaupungissa erinomaisesti, lisäksi hän on työvuorojensa aikana löytänyt useita upeita paikkoja, joista moni paikallinen ei ole ikinä kuullutkaan.

”Tiedän kaikkien Helsingin katujen nimet, minulla on kartta pääni sisällä. Olen työni ansiosta löytänyt Helsingin kauneimpia paikkoja, joita olen myöhemmin voinut esitellä myös ystävilleni”, Amin kertoo.

Amin on myös kauniiden maisemien ystävä. Niitä hän pääsee ihailemaan joka yö työtä tehdessään, sillä reittien varrella on monenlaisia katuja ja kortteleita. Amin on työvuorojensa aikana todistanut vaaleanpunaisia taivaanrantoja ja henkeäsalpaavia auringonnousuja.

”Lopettelen hommat, kun taivas on muuttumassa vaaleanpunaiseksi. Saatan olla hetken veden äärellä ja kaivaa kameran esille, kun aurinko on nousemassa”, Amin lisää.

Hyvällä perehdytyksellä tiimin monitoimimieheksi

Amin alkoi rakastaa työtään ensimmäisen kuukauden jälkeen, saatuaan erinomaisen perehdytyksen tiimikaveriltaan. Perehdyttäjä näytti Aminille homman jujut, samalla tuli esiteltyä Helsinkiä ja sen piilotettuja helmiä.

Amin kertoo, että työhön tottuminen vei hetken, sillä portaiden nouseminen ja laskeminen käy myös päivittäisestä treenistä. Kun kroppa tottui liikkeeseen, työt alkoivat luistaa ja Amin alkoi nauttia työvuoroistaan.

Amin on tiiminsä monitoimimies: hän voi tehdä mitä tahansa reittejä melkein milloin tahansa, usein hän on avoin myös ylimääräisille hommille. Välillä pitää varata aikaa myös lepäämiselle, ja tällöin Amin ottaa tehtäväkseen vähemmän vuoroja. Työn määrään voi siis itse vaikuttaa.

Apua ja tukea on aina tarjolla, ja ongelmat ratkotaan yhdessä esimiehen kanssa. Jos jakelupaketista on jäänyt jotain puuttumaan, työkaveri rientää apuun usein muutamassa minuutissa.

”Koska tunnemme kaupungin niin hyvin, olemme paikalla todella nopeasti, jos joku työkavereista tarvitsee apua”, Amin kertoo.

Myös moni Aminin ystävistä on päätynyt Postille töihin. Muutkin ovat halunneet päästä todistamaan aamuyön kaupungin hiljaisia ja upeita maisemia.

Tutustu myös muiden tarinoihin

Marja Vilppula

Marja Vilppula haluaa jakaa sanomalehtiä niin kauan kuin terveyttä riittää. Hän on siitä poikkeuksellinen sanomalehdenjakaja, että hän on palannut töihin oltuaan vuoden eläkkeellä ja todettuaan, että elämä ilman työntekoa maistuu puulta. Marja Vilppula toimii jakajana varhaisjakelussa. Hän on työskennellyt Postin riveissä kunnioitettavan ajan; hän on jakanut sanomalehtiä Postin varhaisjakelussa yli 30 vuotta.

lue koko tarina

Anna Sampo

Joulutyöntekijästä lajittelupäälliköksi – monien mahdollisuuksien työpaikka. Parasta Anna Sampon työssä on se, kun joku omasta porukasta kehittyy ja onnistuu työssään. Anna ajattelee, että esimiehenä ei voi koskaan olla valmis, jolloin myös itse pääsee kehittymään joka päivä. Anna työskentelee Postilla lajittelupäällikkönä Helsingin postikeskuksessa.

lue koko tarina

Tuotannon prosessijohtamisen -tiimi

Postipalvelujen tuotannon prosessijohtamisen tiimiläiset ovat lähetysten liikkuvuuden ytimessä; tämä tiimi kehittää toimintaa ja tukee muutosten käyttöönottoa, jotta paketit ja postit liikkuvat sujuvasti ympäri Suomen. Työ vaatii sekä yhteistyötä organisaation eri yksiköiden kanssa että toimivaa viestintää.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat