Postilaisten tarinat

Guillaume Delvaux

Sanomalehdenjakaja

Tämä työ on kuin aarteenetsintää - näin Guillaume kuvaa työtään Postin varhaisjakelussa. Hän on työskennellyt Postilla noin vuoden ajan ja nauttii työssään uusien paikkojen löytämisestä sekä kauniista auringonnousuista ja työn itsenäisyydestä.
Guillaume Delvaux

Guillaume työskentelee varhaisjakelijana Espoossa ja huolehtii siitä, että ihmiset saavat päivän lehtensä heti aamulla. Hän jakaa sanomalehtiä Postin autolla tai jakelukärryillä riippuen reitistä. Guillaume työskentelee eri reitillä joka yö. Työssään hän näkee erilaisia ​​alueita Espoossa ja löytää uusia paikkoja. Guillaume nauttii työstään ja tekee usein ylimääräisiä vuoroja ja reittejä.

”Posti on iso yritys, jossa on monia mahdollisuuksia. Lisätyötä täältä löytyy aina. Näin voi ansaita myös enemmän rahaa”, Guillaume kertoo.

Guillaumesta tuntuu kuin koko kaupunki olisi hänen, kun hän jakaa sanomalehtiä. Hän kertoo, että kadut tuntuvat ihan erilaisilta yöllä kuin päivällä; näkee ja kuulee asioita, joita on mahdollista kokea vain öisin. Guillaumen työ on hyvin itsenäistä, mikä sopii hänelle erinomaisesti.

”Olet oman työsi herra! Tykkään työskennellä myös ryhmässä, mutta itsenäisessä työssä voi työskennellä täysin omaan tahtiin – kunhan vain työt on tehty silloin kuin pitää”, Guillaume kertoo.

Vaikka työ on itsenäistä, Guillaume tapaa kollegoitaan noutopisteissä. Hänen mukaansa ilmapiiri työpaikalla on erittäin hyvä ja kollegat ovat mukavia. Itse asiassa muutamat hänen parhaista ystävistään työskentelevät myös Postilla. Guillaume pitää siitä, että Postin työyhteisö on monimuotoinen.

Guillaume sanoo, että rekrytointiprosessi oli erittäin nopea ja helppo. Hän täytti hakemuksen Postin urasivuilla ja aloitti työskentelyn jo seuraavalla viikolla. Guillaume työskenteli kolme ensimmäistä vuoroa kokeneemman kollegan kanssa ja pystyi jo sen jälkeen aloittamaan itsenäisen työskentelyn.

Guillaume kertoo, että ensimmäiset työvuorot saattavat olla hiukan raskaita, koska työ on melko fyysistä, mutta viikon tai kahden kuluttua keho tottuu työhön. "Tämä työ on kuin ilmainen kuntosalijäsenyys", Guillaume nauraa.

Guillaume kertoo hetkestä, joka sai hänet ymmärtämään työnsä merkityksellisyyden. Yhtenä yönä hän oli jakamassa sanomalehteä iäkkäälle pariskunnalle, joka asuu pienen kukkulan päällä sijaitsevassa talossa. Nainen oli hereillä ja näki Guillaumen, jolloin hän alkoi vilkuttaa hänelle ja vilkutti koko sen matkan, kun Guillaume käveli heidän ovelleen. Tuolloin Guillaume tajusi, että hänen työnsä ilahduttaa muita ihmisiä.

”Tämä työ saa minut tuntemaan, että teen jotain hyvää ja hyödyllistä. Tiedän, että ihmiset odottavat minua ja sanomalehteä, jonka tuon heille ”, Guillaume sanoo.

Tutustu myös muiden tarinoihin

Marja Vilppula

Marja Vilppula haluaa jakaa sanomalehtiä niin kauan kuin terveyttä riittää. Hän on siitä poikkeuksellinen sanomalehdenjakaja, että hän on palannut töihin oltuaan vuoden eläkkeellä ja todettuaan, että elämä ilman työntekoa maistuu puulta. Marja Vilppula toimii jakajana varhaisjakelussa. Hän on työskennellyt Postin riveissä kunnioitettavan ajan; hän on jakanut sanomalehtiä Postin varhaisjakelussa yli 30 vuotta.

lue koko tarina

Anna Sampo

Joulutyöntekijästä lajittelupäälliköksi – monien mahdollisuuksien työpaikka. Parasta Anna Sampon työssä on se, kun joku omasta porukasta kehittyy ja onnistuu työssään. Anna ajattelee, että esimiehenä ei voi koskaan olla valmis, jolloin myös itse pääsee kehittymään joka päivä. Anna työskentelee Postilla lajittelupäällikkönä Helsingin postikeskuksessa.

lue koko tarina

Postipalveluiden Työntekijäkokemus ja prosessikehitys -tiimi

Postipalveluiden Työntekijäkokemus ja prosessikehitys -tiimi kehittää toimintaa sekä suunnittelee ja tukee muutosten käyttöönottoa, jotta postit ja paketit saadaan toimitettua sujuvasti perille koko Suomessa. Vaikka tiimi tukee ensisijaisesti Postipalveluiden liiketoimintaa, yhteistyötä tehdään laaja-alaisesti yli liiketoimintarajojen.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat