Postilaisten tarinat

Juho Paasonen

Head of Design

Muotoilemassa parempaa asiakaskokemusta - Juho Paasonen levittää Postilla muotoiluajattelua ja haluaa tehdä liiketoimintaa ihmisten ehdoilla. Juhon tiimi kehittää Postin eri kanavia palvelumuotoilun metodeilla; tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea paremman asiakaskokemuksen avulla.
Posti_My Posti Experience_Juho Paasonen8_urasivuille

Juho vastaa Postilla monikanavaisesta palvelumuotoilusta koko firman laajuisesti. Käytännössä hän siis pohtii työkseen sitä, miten asiakaskokemus voidaan muotoilla kaikissa Postin kanavissa mahdollisimman hyväksi ja yhtenäiseksi. Lisäksi Juho auttaa liiketoimintoja pohtimaan, miten asioita voidaan tehdä paremmin muotoiluajattelua hyödyntäen.  

”Mun tiimin tehtävänä on paketoida erilaisia haasteita, joita sitten ratkotaan yhdessä muiden tiimien kanssa. Mun tehtävä on tukea muotoilijoita ja rakentaa sellainen ilmapiiri, jossa ihmiset voivat onnistua parhaalla mahdollisella tavalla”, Juho kertoo.  

Juhon työn vaikutus on käsin kosketeltavaa, sillä työn tulos näkyy suoraan asiakkaalle. Koko tiimin tekemistä draivaa mahdollisuus helpottaa Postin asiakkaiden elämää. Juho pitää työn monipuolisuudesta ja oman tonttinsa laajudesta; on hienoa päästä vaikuttamaan siihen, miten asioita tehdään. Myös muiden sparraaminen ja tukeminen on Juholle tärkeää: 

Fiilistelen sitä, kun voin tukea omien muotoilijoideni kasvua. Itseäni minulla ei niinkään ole tarvetta tuoda esille”, Juho lisää.   

Yhteistyötä läpi organisaation 

Yhteistyö on tekemisen ytimessä, kun muotoilijat käärivät hihansaSitä tehdään jatkuvasti niin liiketoimintaomistajien kuin muidenkin tiimien kanssa, läpi koko organisaationParasta Postin meiningissä on Juhon mukaan se, että ihmiset ikään kuin luonnostaan haluavat yhdistää voimansa ja järjestäytyä asiakkaan edun mukaisesti. Avoin työkulttuuri yllätti positiivisesti Googlelta Postille siirtyneen Juhon.  

”Tekemisen tapa Postilla on hyvin avoinTäällä keskustellaan myös haasteista ja ihmiset ympäri taloa ottavat vastuun tekemisistään”, Juho tuo esille.  

Juho käy säännöllisesti myös itse lajittelemassa postia jakelukeskuksessa ja pitää muutenkin yllä yhteyttä kentälle, jotta kosketus ihmisten arkeen eri puolilla organisaatiota säilyy. Ilmapiiriä Juho kuvaa välittömäksi, asiat otetaan vakavasti, mutta muutoin turha vakavuus ei kuulu tähän työyhteisöön.  

Oppiminen ja uuden soveltaminen työn ytimessä 

Muotoilijan ei tarvitse olla kulloisenkin substanssialueen expertti, vaan heidän tehtävänään on tuoda eri tiimit yhteen, tunnistaa haasteet ja etsiä niihin ratkaisut palvelumuotoilun keinoin.  

”Meidän työtä on oppia ja soveltaa koko ajanPostilla kaikki toimitusjohtajaa myöten arvostavat uusia näkökulmiaJos menee pieleen, niin virheistä koitetaan oppiaJuho kertoo. 

Juhon työssä ohjaavana periaattena on ihmiskeskeisyys. Isommassa kuvassa Juho näkee Postin korvaamattomana logistiikan toimijana, joka nivoutuu osaksi suomalaisten arkea monin eri tavoinPostin perinteisten toiminta-alueiden rinnalle kehitetään koko ajan uusia liiketoiminta-alueita. Kaikessa on kuitenkin viime kädessä kysymys siitä, miten Posti voi helpottaa ihmisten elämää ja tarjota ratkaisuja asiakkaiden haasteisiinPosti on aina toiminut asioiden ja merkitysten välittäjänäyhdistänyt ihmisiä ja pienentänyt välimatkaa heidän välillään. Näin myös tulevaisuudessa. ”Lopulta keskiössä pitäisi olla se ihminen, liiketoimintaa pitää voida tehdä ihmisen ehdoilla, Juho toteaa. 

Tutustu myös muiden tarinoihin

Razieh Zare

Raziehin mielestä parasta työssä ovat ne hetket, kun hän tietää helpottavansa asiakkaiden elämää. Siksi hän pitää työtänsä Business Developerina inspiroivana. Razieh työskentelee Business Developerina Postin Paketti- ja verkkokauppa liiketoiminnassa. Hän liittyi Postiin Unbox Your Potential -traineeohjelman kautta huhtikuussa 2020.

lue koko tarina

Verkostonhallintatiimi

Verkostonhallintatiimin jäsenet puhuvat toisistaan lämpimästi ja kehuvat etä-tiimin toimivuutta. Maantieteellisesti hajaantuneen tiimin yhteistyötä helpottavat modernit työvälineet ja luottamuksellinen ilmapiiri, jossa kaveria autetaan ja huumorille on tilaa. Verkostonhallintatiimin jäsenet koostuvat monenlaisista osaajista.

lue koko tarina

Simo Rikkonen

Simo Rikkonen on erityisen innoissaan työstään silloin, kun hän pääsee luomaan yhdessä asiakkaan kanssa ratkaisuja, jotka hyödyttävät asiakkaan liiketoimintaa. Käytännössä tämä voi tarkoittaa joskus jopa sitä, että asiakas laajentaa toimintaansa kokonaan uudelle liiketoiminta-alueelle.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat