Postilaisten tarinat

Natalia Harala

Kesätyöntekijä

Ulkona liikkumisen iloa ja kesästä nauttimista - niistä on Natalian kesä Postilla tehty! Natalia aloitti työnsä Postilla kesätyöntekijänä kesän 2020 alussa. Hän on ensimmäistä kertaa Postilla kausitöissä ja aikoo jatkaa töitä vielä syksylläkin. Yhteensä Postilla työskentelee kesällä 2020 lähes 2000 kesätyöntekijää!
posti_uratarinat-9911

Natalia työskentelee postinjakajana Helsingin alueella. Hänen työpäivänsä alkaa esivalmisteluilla sisätiloissa, jonka jälkeen hän hurauttaa skootterilla omalle tutulle reitilleen jakamaan päivän postit ja ilahduttamaan asiakkaita.

Natalia päätti hakea Postille kesätöihin, sillä hän halusi kevään opiskeluiden jälkeen tehdä jotakin fyysisempää ja toiminnallisempaa. Töiden alku on sujunut hyvin ja jo ensimmäisellä viikolla Natalia pääsi reitille jakamaan postia perehdyttäjänsä kanssa. Työn myötä hänelle on pikkuhiljaa muodostunut kokonaiskuva siitä, miten posti lähettäjältä vastaanottajalle kulkee:

”Postit eivät vain maagisesti tule sinne oven taakse, vaan siihen kuuluu tosi paljon erilaisia työvaiheita. Tämä on tosi arvokas kokemus siinä mielessä, että näkee, miten kaikki toimii näin isossa koneistossa”, hän kertoo.

Natalian työssä yhdistyvät tiimityö ja itsenäinen työskentely juuri hänelle sopivalla tavalla. Aamuisin voi jutella ja vaihtaa kuulumisia työkavereiden kanssa. Esivalmisteluissa on työtehtäviä, joissa tulee pelata hyvin yhteen työkavereiden kanssa, jotta hommat saadaan hoidettua. Jakelureitillä puolestaan pääsee nauttimaan työn itsenäisyydestä. Natalia kuvaa työporukkaa mukavaksi.

”Meillä on tosi hyviä tyyppejä tuolla töissä, porukassa on kiva olla. Siellä on aika sellainen rempseä meininki, vaikka tehdäänkin kovaa duunia. Meillä työskentelee hyvin eri ikäisiä ja eri taustoista tulevia ihmisiä, mikä on mielestäni tosi kiva”, Natalia toteaa.

Natalian mielestä parasta hänen työssään on se, että pääsee ilahduttamaan asiakkaita hyvässä porukassa ja nauttimaan kesästä.

”Oman työni merkityksellisyys on alkanut hahmottua tässä ensimmäisten viikkojen aikana. Koen, että teemme täällä Postilla tärkeää työtä. Lisäksi tässä työssä pääsen liikkumaan ulkona ja nauttimaan samalla kesän hienoista keleistä”, Natalia iloitsee.

Tutustu myös muiden tarinoihin

Jutta Immonen

Joulukuussa 2020 joulusesonki on käynnissä vilkkaampana kuin koskaan. Joulukuun ensimmäisellä viikolla Postissa käsiteltiin kaikkien aikojen ennätysmäärä paketteja: 1,9 miljoonaa pakettia viikossa. Tämän on huomannut työssään myös Jutta Immonen, joka on yksi tuhansista Jouluntekijöistämme ympäri Suomen.

lue koko tarina

Tia Svinhufvud

Tia Svinhufvud opiskelee Postilla oppisopimuksella kuorma-autonkuljettajaksi. Autonkuljettajan työ kiinnosti Tiia ja hän sai kuulla, että Posti voisi tarjota etenemismahdollisuuden ammattikuljettajan ammattiin. Postin yhteistyöverkostosta löytyi nopeasti oppisopimuskumppaniksi Keuda, joten Tia pääsi aloittamaan kahden vuoden ammattiopinnot vauhdikkaasti.

lue koko tarina

Louis Cothard

Louis Cothard nauttii työstään yhdistelmäajoneuvonkuljettajana, sillä ison auton ajaminen on sekä vastuullista että jännittävää. Louis ajaa ympäri Suomen ja pitää huolen, että tavarat löytävät vastaanottajansa. Louis on työskennellyt Postilla vuodesta 2015; ensin kevytkuorma-autonkuljettajana, vuoden verran kuluttajajakelussa ja tätä nykyä yhdistelmäajoneuvonkuljettajana.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat