Postilaisten tarinat

Razieh Zare

Business Developer

Trainee-ohjelmasta Business Developeriksi – Razieh Zaren mielestä parasta työssä ovat ne hetket, kun hän tietää helpottavansa asiakkaiden elämää. Siksi hän pitää työtänsä Business Developerina inspiroivana.
Razieh-My-Posti-Experience

Razieh Zare työskentelee Business Developerina Postin Paketti- ja verkkokauppa liiketoiminnassa. Hän liittyi Postiin Unbox Your Potential -traineeohjelman kautta huhtikuussa 2020. Hän oli työskennellyt OmaPosti-sovellukseen liittyvän kouluprojektin parissa ja tutustui samalla Postiin. Jo ennen kuin hän tutustui tarkemmin Postiin yrityksenä, logistiikka-ala oli hänestä mielenkiintoinen. Hän päätti hakea mukaan traineeohjelmaan, kun huomasi Postin olevan potentiaalinen työnantaja myös kansainvälisille opiskelijoille. Razieh teki myös opinnäytetyönsä Postille ja sen parissa työskennellessään saikin jo Business Developerin tehtävän.

”Liiketoiminnan kehittäjänä teen palvelukehitystä erilaisiin asiakkaiden tarpeisiin. Tuen pääasiassa inbound-tiimiä, viennistä vastaavaa tiimiä ja Baltiaa palvelukehitystarpeissa. Olen myös tehnyt projektisuunnittelua ja markkinatutkimuksia eri projekteille”, Razieh kertoo.

Hänen työtehtäviinsä kuuluu vuorovaikutus eri liiketoimintatiimien kanssa ja yhdessä he määrittelevät asiakkaiden tarpeita, suunnittelevat tarvittavia muutoksia ja toimia sekä tekevät päätöksiä, joilla asiakaskokemusta pyritään parantamaan. Tämän jälkeen mukaan otetaan Postin Design-tiimi ja teknisten osaajien tiimejä, jotta muutokset saadaan käytännössä toteutettua. Razieh kokee hyvin motivoivana sen, kun hän näkee ja kokee työnsä lopputuloksen. Hän kokee työnsä merkitykselliseksi, kun se helpottaa asiakkaiden elämää huomattavasti.

Razieh kertoo, että Postin muutos on jännittävä, mutta haastava, sillä on monia asioita, joihin liittyy epävarmuutta ja epäselvyyttä. Toisaalta onnistumisen kokemukset saavat haluamaan tekemään yhä enemmän muutokseen liittyviä, haastavia tehtäviä. Hänen tiimissänsä on viisi henkilöä, joista osa on kehittäjiä, osa ICT-asiantuntijoita. Razieh kertoo, että tämä tiimirakenne säästää paljon aikaa luoden tehokkuutta ja läpinäkyvyyttä. Razieh pitää siitä, että hänen työnsä on yhdistelmä tiimityötä ja itsenäisesti tehtävää työtä.

Razieh arvostaa suuresti läpinäkyvyyttä ja kannustavaa ympäristöä työpaikalla: ”Mielestäni läpinäkyvyys eri yksiköiden välillä on varsin ainutlaatuista näin suuressa organisaatiossa. Myös avoimempi ja informatiivisempi toimiminen asiakkaidemme suuntaan vaikuttaa suuresti heidän elämäänsä. Laadukas palvelu on asia, jonka asiakas muistaa aina ja saa hänet palaamaan, ja näen kuinka kaikki postilaiset tekevät yhteistyötä tämän eteen. Pidän siitä, miten tieto liikkuu tiimien ja yksilöiden välillä ja kuinka jokaisen työntekijän palaute on arvokas Postille. Tietoa ja palautetta liikkuu joka suuntaan”.

Liiketoiminnan kehittämisessä on aina uutta opittavaa, sillä kehitysprojekteja ja haasteita on rajattomasti. Lisäksi Razieh näkee, että Posti todella tukee yksilöiden kehittymistä ja kasvua tarjoamalla laajan valikoiman erilaisia oppimismahdollisuuksia.

”En voi edes laskea, kuinka monta oppimismahdollisuutta minulla on ollut Postilla tähän mennessä. Olen esimerkiksi osallistunut Innovation Labiin, projektinjohtamiskoulutukseen ja käyttänyt virtuaalisia oppimisalustoja pehmeiden taitojen kuten tunneälyn kehittämiseen työssä”, Razieh kertoo.

Tutustu myös muiden tarinoihin

Goran Gjorgievski

Tyytyväiset työntekijät, tyytyväiset asiakkaat – tämä ajatus kiteyttää Goranin työn tavoitteen Lead Software Developerina. Mahdollisuus oppia ja hyödyntää uusimpia teknologioita sekä tiimiläisten onnistumisten näkeminen ovat parasta Goranin työssä hänen mielestään.

lue koko tarina

Timo Nurmi

Timon työssä parasta on, kun pääsee pallottelemaan ajatuksia ja ideoita työkavereiden kanssa ja löytämään ratkaisuja haasteisiin. Halu kokeilla jotain uutta sai hänet hyppäämään uudistuvan Postin muutosmatkaan keväällä 2020.

lue koko tarina

Anna Sampo

Joulutyöntekijästä lajittelupäälliköksi – monien mahdollisuuksien työpaikka. Parasta Anna Sampon työssä on se, kun joku omasta porukasta kehittyy ja onnistuu työssään. Anna ajattelee, että esimiehenä ei voi koskaan olla valmis, jolloin myös itse pääsee kehittymään joka päivä. Anna työskentelee Postilla lajittelupäällikkönä Helsingin postikeskuksessa.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat