Postilaisten tarinat

Simo Rikkonen

SME Lead

Yhteistyöllä parempia ratkaisuja asiakkaille - Simo Rikkonen on erityisen innoissaan työstään silloin, kun hän pääsee luomaan yhdessä asiakkaan kanssa ratkaisuja, jotka hyödyttävät asiakkaan liiketoimintaa. Käytännössä tämä voi tarkoittaa joskus jopa sitä, että asiakas laajentaa toimintaansa kokonaan uudelle liiketoiminta-alueelle.
Posti_My Posti Experience_Simo Rikkonen7_cool3_urasivulle

Simo työskentelee Postilla SME Lead tehtävässäjossa hänen vastuullaan on myyntitiimin johtaminen.  

Vastaamme uusien palveluiden myynnistä ja uusasiakashankinnasta Postipalvelut liiketoimintayksikössä. Palveluidemme skaala on kirje-, lehti-, sekä jakelutuotteista aina viestintä-, markkinointi- ja digiratkaisuihin, Simo kertoo.  

Simon työssä ”co-creation” eli asiakkaan kanssa yhdessä kehittäminen on tekemisen ytimessä. Yhdistämällä erilaisia palveluita ja ratkaisuja Simon tiimi voi auttaa asiakasta uusien liiketoiminta-aluiden tunnistamisessa ja kehittämisessäApua asiakas saa myös esimerkiksi myynnin tehostamiseen, parempaan markkinointiin ja sujuvampaan asiakaspalveluun.  

 Arki ja elämä sujuvammaksi  

Simolle Postin merkityksellisyys suomalaisten kuluttajien ja yritysten arjessa sekä työyhteisö ja työntekemisen tavat ovat tärkeitä työssä viihtymiseen vaikuttavia tekijöitä 

"Minua motivoi erityisesti Postilla tehtävän työn suuri vaikutus suomalaiseen yhteiskuntaan. Me vaikutamme oikeasti ihmisten ja yritysten elämään”, Simo korostaa.  

Posti on Suomen suurin logistiikka-alan yritys, jolla on Suomen kattavin kuljetusverkosto. Se tarkoittaa sitä, että tavara liikkuu ja löytää vastaanottajansa 24/7. 

Postilla töitä tehdään yhteistyössä ja turhia raja-aitoja pyritään rikkomaan. Myös Simon tiimissä yhdessä tekeminen on keskiössä. ”Tuemme toisiamme ja teemme yhteistyötä varmistaaksemme parhaan mahdollisen lopputuloksen sekä yritysasiakkaalle että kuluttajalle”Simo kertoo.  

Kuten Postillakin tiedetään, tiimien monimuotoisuus edesauttaa haasteiden ratkomisessa. Myös Simo tuo esille, että hänen tiiminsä koostuu erilaisista osaajistaTiimiläisiä yhdistää hyvät sosiaaliset taidot sekä sitoutuminen yhteisiin tavoitteisiin. Omasta työnantajasta ollaan aidosti ylpeitä.  

Katse tulevaisuudessa 

Simon ura alkoi OpusCapitassa, joka oli aiemmin Postin omistama tytäryhtiöVuosien varrella Simo on päässyt kehittymään erilaisissa myyntirooleissa. Postilla seurataan tarkasti maailman muutosta ja kehitytään sen mukana. Tekemällä ja kokeilemalla uutta myös postilaiset pääsevät kehittymään:  

Seuraamme digitaalista kehitystä ja pyrimme omien digi-ratkaisujemme kautta huomioimaan kuluttajat parhaalla mahdollisella tavalla. Moni on yllättynyt siitä, mitä kaikkea me teemme ja miten monipuolinen tarjontamme on”, Simo kertoo.  

Iso toimintaympäristön muutos tarkoittaa isoa transformaatiota myös Postilla. Työn arjessa se näkyy uuden opetteluna sekä uusien ratkaisujen ja palveluiden kehittämisenäPitää siis kääriä hihat ja hypätä välillä rohkeasti myös ihan uusille alueille.   

Tutustu myös muiden tarinoihin

Razieh Zare

Raziehin mielestä parasta työssä ovat ne hetket, kun hän tietää helpottavansa asiakkaiden elämää. Siksi hän pitää työtänsä Business Developerina inspiroivana. Razieh työskentelee Business Developerina Postin Paketti- ja verkkokauppa liiketoiminnassa. Hän liittyi Postiin Unbox Your Potential -traineeohjelman kautta huhtikuussa 2020.

lue koko tarina

Postipalveluiden Työntekijäkokemus ja prosessikehitys -tiimi

Postipalveluiden Työntekijäkokemus ja prosessikehitys -tiimi kehittää toimintaa sekä suunnittelee ja tukee muutosten käyttöönottoa, jotta postit ja paketit saadaan toimitettua sujuvasti perille koko Suomessa. Vaikka tiimi tukee ensisijaisesti Postipalveluiden liiketoimintaa, yhteistyötä tehdään laaja-alaisesti yli liiketoimintarajojen.

lue koko tarina

AI ja Intelligent Automation -tiimi

AI- ja Intelligent Automation-tiimiläiset puhuvat innokkaasti tekoälyn, koneoppimisen ja algoritmien tuomista mahdollisuuksista. Tämä yksikkö on rakentamassa tulevaisuuden Postia ja selvittää työkseen sitä, miten asiat voitaisiin tehdä paremmin ja nopeammin hyödyntämällä dataa, tekoälyä ja automaatiota.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat