Postilaisten tarinat

Tia Svinhufvud

Oppisopimuksella kuorma-autonkuljettaksi

Parasta työssä on se, että jokaiseen työvuoroon on aina mukava tulla. Tia Svinhufvud opiskelee Postilla oppisopimuksella kuorma-autonkuljettajaksi. Autonkuljettajan työ kiinnosti Tiia ja hän sai kuulla, että Posti voisi tarjota etenemismahdollisuuden ammattikuljettajan ammattiin. Postin yhteistyöverkostosta löytyi nopeasti oppisopimuskumppaniksi Keuda, joten Tia pääsi aloittamaan kahden vuoden ammattiopinnot vauhdikkaasti.
Posti_My Career Experience_Kuljettaja2

Tian työharjoittelupaikka sijaitsee Helsingin Postikeskuksessa Pasilassa. Tian harjoittelu alkoi perehdytyksellä, ja kun väliaikaiset kuljettajan lupa-asiat olivat kunnossa, Tia pääsi vihdoin myös auton rattiin. Tia ja muut postilaiset ajavatkin päivittäin kuusi kertaa maapallon ympäri, tietysti hiilineutraalisti.

”Nyt harjoittelen ajoa itsenäisesti. Ajan eniten Postin omien terminaalien välisiä kuljetuksia pääkaupunkiseudulla, mutta harjoitteluuni kuuluu myös lähetysten noutoja ja jakelua kuorma-autolla Postin asiakkaille”, Tia kertoo. 

Postilla on tarjota asiakkailleen Suomen kattavimmat, digitaaliset ja ympäristöystävälliset rahtipalvelut. Esimerkiksi Postin Vantaan rahtiterminaali hyödyntää uusinta tekniikkaa: kaikki toiminnot tavaraliikenteestä lastaukseen ja purkuun on digitaalisesti ohjattua.

Tian työssä parasta on se, että jokaiseen työvuoroon on aina mukava tulla: ”Työkaverit ja esimiehet ovat kannustavia ja saan aina tarvittaessa heiltä tukea.” 

Nyt Tian opinnot ovat etenemässä kohti loppusuoraa ja Tian on alkanut kiinnostua yhdistelmäajoneuvonkuljettajan tehtävistä. Vielä nykyistäkin itsenäisempi työ kiehtoo Tiaa. Asiasta on jo keskustelu esimiehen kanssa.

Tutustu myös muiden tarinoihin

Louis Cothard

Louis Cothard nauttii työstään yhdistelmäajoneuvonkuljettajana, sillä ison auton ajaminen on sekä vastuullista että jännittävää. Louis ajaa ympäri Suomen ja pitää huolen, että tavarat löytävät vastaanottajansa. Louis on työskennellyt Postilla vuodesta 2015; ensin kevytkuorma-autonkuljettajana, vuoden verran kuluttajajakelussa ja tätä nykyä yhdistelmäajoneuvonkuljettajana.

lue koko tarina

Matti Lehtonen

Työ Postilla on kuin unelma-ammatti Matti Lehtoselle. Monipuolisten tehtävien lisäksi viihtyvyyttä on lisännyt hyvä työyhteisö sekä työn ja vapaa-ajan tasapaino, jonka ansiosta aikaa omille harrastuksille on aina jäänyt riittävästi. Matti Lehtosen rooli Postilla on mukavan monipuolinen. Hän työskentelee Porin jakelukeskuksessa postin lajittelussa ja jakelussa.

lue koko tarina

Anne Partanen

Anne Partasen mielestä on hienoa työskennellä yrityksessä, joka on oman alansa edelläkävijä. Pitkä ura Postilla on avannut toiminnan laajuutta ja sen vaikutusta suomalaiseen yhteiskuntaan. Anne työskentelee kuljetuspäällikkönä Kuopio-Joensuu -alueella. Annen työssä asiakas on keskiössä ja asiakkaan kanssa luodaan yhdessä uusia ratkaisuja palveluiden parantamiseksi.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat