Postilaisten tarinat

Verkostonhallintatiimi

Kaikkien saavutettavissa oleva Posti

Verkostonhallintatiimin jäsenet puhuvat toisistaan lämpimästi ja kehuvat etä-tiimin toimivuutta. Maantieteellisesti hajaantuneen tiimin yhteistyötä helpottavat modernit työvälineet ja luottamuksellinen ilmapiiri, jossa kaveria autetaan ja huumorille on tilaa.
Our Posti Experience_Parcel Lockers 1

Verkostonhallintatiimin jäsenet koostuvat monenlaisista osaajista; Sirkka-Liisa Korpi toimii aluepäällikkönä Länsi-Suomessa ja hoitaa kumppaniyhteistyötä, Else-Maria Hursti vastaa design managerina esimerkiksi tilojen layout-suunnittelusta ja Vesa Kukkonen puolestaan analysoi suunnittelijana sitä, mihin palvelupisteet kannattaisi sijoittaa. Anu Björn toimii tiiminvetäjänä ja luotsaa yhteensä 11 hengen tiimiä kohti yhteisiä tavoitteita.

Tämä tiimi työskentelee ympäri Suomen varmistaen, että postit ja paketit menevät kentälle sujuvasti ja tavoittavat asiakkaat mahdollisimman helposti. Tiimi miettii palvelupisteiden sijaintia asutuskeskusten ja ihmisvirtojen pohjalta, tavoitteenaan tarjota mahdollisimman hyvä asiakaskokemus koko maassa. Tiimiläiset uskovat puskaradion voimaan, hyviä kokemuksia kun usein jaetaan eteenpäin.

”Meidän tehtävänä on vamistaa, että Postin verkosto on laaja ja saavutettavissa, asiointi on mahdollisimman helppoa ja asiakas on tyytyväinen”, tiivistää Vesa.

Tiimiläiset näkevät roolinsa tärkeänä myös isossa kuvassa. Else-Marian mielestä heidän tehtävänään on yhdistää asioita ja ihmisiä arjen helpottamiseksi. Myös sijainti helpottaa mutkatonta asiointia.

”Halutaan olla naapurissa jos ei ihan kotiovella”, Anu toteaa.

Postilla myös panostetaan sellaisiin asioihin, joita ihmiset tutkitusti arvostavat ja haluavat. Esimerkkinä tästä kelpaa palkinnonkin voittanut OmaPosti-kioski, jossa asiakas voi ottaa tarvittaessa yhteyden asiakaspalveluun videon välityksellä. Näin itsepalveluautomaattiin on yhdistetty ihminen ja apu on vain muutaman painalluksen päässä.

Toimivalla etä-yhteistyöllä hyviin tuloksiin

Tiimi on hajaantunut myös maantieteellisesti ympäri Suomen, mutta kaikki kehuvat tiimin toimivuutta. Palaverit hoituvat pääosin Skypessä, työkavereilta saa apua puhelimitse tai netin välityksellä ja tiimi kokoontuu myös muutamiin yhteisiin tilaisuuksiin vuosittain.

”Me ollaan hyvin hiouduttu yhteen, yhteistyötä on helppo tehdä, sillä kasvokkaisia tapaamisia on ollut riittävästi. Tässä tiimissä ei jää yksin, aina voi soittaa ja kysyä kaverilta apua”, Sirkka-Liisa kertoo. 

Tiimityöhön kuuluu sparrailu ja päätöksiä tehdään yhdessä, samalla jokainen hoitaa omaa tonttiaan parhaaksi katsomallaan tavalla. Haasteisiin tartutaan ripeästi ja ne pyritään ratkomaan yhdessä, myös kriittinen näkökulma on tervetullutta tässä tiimissä.

Parasta tiimissä onkin sen hyvä ja luottamuksellinen ilmapiiri. Toimintaa kuvataan avoimeksi, kaikkiin voi luottaa ja mistä tahansa voi keskustella. Töitä ei myöskään tehdä hampaita kiristellen.

”Me osaamme tehdä töitä myös pienellä huumorilla, työnteko ei ole niin vakavaa. Työt tehdään tietenkin tiptop, mutta huumoria unohtamatta”, Anu tuo esille. 

Myös kehittymis- ja oppimismahdollisuuksia tässä tiimissä on riittänyt. Postin tarjoamien koulutusten ja kurssien lisäksi tiimiläiset oppivat paljon myös työtä tehdessään ja uusien projektien kautta. Else-Maria on ollut tänä syksynä vetämässä isoa tilaprojektia Helsingin keskustassa, jossa hän on vastannut monitoimitilan kalustamisesta ja päässyt oppimaan kaikenlaista uutta:

”Projektin edetessä sitä on oppinut kaikkea mahdollista isoon urakkaan ja esimerkiksi sähköihin liittyen”, Else-Maria kertoo.

Erityisiä hetkiä tiimissä ovat olleet onnistumiset ja tavoitteisiin pääseminen. Kun projekti saadaan loppuun ja esimerkiksi uusi palvelupiste avautuu, tiimi on juhlatuulella. Tänä vuonna syytä juhlaan on ollut myös tavoitteiden osalta:

Palvelupisteverkostolle asetettiin tavoitteeksi tuoda tänä vuonna 500 uutta automaattia kentälle. Saimme tavoitteen täyteen jo kesällä, mikä on ollut suuri onnistuminen meidän tiimissä. Kiitos siitä kuuluu koko porukalle”, Anu kertoo ylpeänä.  

Tutustu myös muiden tarinoihin

Postipalveluiden Työntekijäkokemus ja prosessikehitys -tiimi

Postipalveluiden Työntekijäkokemus ja prosessikehitys -tiimi kehittää toimintaa sekä suunnittelee ja tukee muutosten käyttöönottoa, jotta postit ja paketit saadaan toimitettua sujuvasti perille koko Suomessa. Vaikka tiimi tukee ensisijaisesti Postipalveluiden liiketoimintaa, yhteistyötä tehdään laaja-alaisesti yli liiketoimintarajojen.

lue koko tarina

Juho Paasonen

Juho levittää Postilla muotoiluajattelua ja haluaa tehdä liiketoimintaa ihmisten ehdoilla. Juhon tiimi kehittää Postin eri kanavia palvelumuotoilun metodeilla; tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea paremman asiakaskokemuksen avulla. Juho vastaa Postilla monikanavaisesta palvelumuotoilusta koko firman laajuisesti.

lue koko tarina

AI ja Intelligent Automation -tiimi

AI- ja Intelligent Automation-tiimiläiset puhuvat innokkaasti tekoälyn, koneoppimisen ja algoritmien tuomista mahdollisuuksista. Tämä yksikkö on rakentamassa tulevaisuuden Postia ja selvittää työkseen sitä, miten asiat voitaisiin tehdä paremmin ja nopeammin hyödyntämällä dataa, tekoälyä ja automaatiota.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat