Kuljetusopisto

Kuljetusopiston koulutustarjonta

Kuljetusopisto järjestää runsaasti ammatillista koulutusta postilaisille ja yhteistyökumppaneidemme kuljettajille kaikkialla Suomessa heidän osaamistarpeidensa mukaisesti. Kehitämme koulutustamme jatkuvasti digitalisaation ja asiakastarpeiden muutosten myötä.
koulutustarjonta

Kuljetusopisto järjestää kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutuksia jatkuvasti useilla eri jatkokoulutusohjelmilla. Ohjelmissa ovat huomioituina sekä kaikille ammattipätevyyden jatkokoulutuksen piiriin kuuluville kuljettajille pakollinen ennakoivan ajon koulutus kuin myös työturvallisuus, kuormanvarmistus, vaarallisten aineiden kuljetukset, asiakaspalvelu sekä Postin tuottamat palvelut. Myös kuljettajien oma työterveys ja -hyvinvointi huomioidaan koulutuksissa.

Hyväksytämme tarvittaessa uusia koulutusohjelmia Traficomilla. Näin on tehty esim. oman ennakoivan ajon koulutusmallimme tai kodinkoneiden ja kodin viihdelaitteiden asennuskuljetuskoulutusten kohdalla. Nämä kuljetusopiston koulutukset sisältävät paljon käytännön harjoitteita, joiden sisällyttämisestä koulutukseen saamme säännöllisesti hyvää palautetta omilta kuljettajiltamme!

Kuljettajien kouluttamisen lisäksi Kuljetusopistossa järjestetään tarvittavaa ammatillista koulutusta myös muille, kuljetukseen läheisesti liittyvissä työtehtävissä työskenteleville henkilöille. Esimerkkejä näistä koulutuksista ovat trukkiturvallisuuskoulutus, vaarallisten aineiden kuljetuksen (VAK) -tiedostava ja syventävät koulutukset sekä turvallisuusneuvonantajan koulutukset. Asiakastarpeista ja niiden muutoksista syntyvät koulutukset ovat säännöllinen osa toimintaamme. Järjestämme kursseja lähi- tai etäopetuksena ja verkkokursseina. 

Postilaisten tarinat

Louis Cothard

Louis Cothard nauttii työstään yhdistelmäajoneuvonkuljettajana, sillä ison auton ajaminen on sekä vastuullista että jännittävää. Louis ajaa ympäri Suomen ja pitää huolen, että tavarat löytävät vastaanottajansa. Louis on työskennellyt Postilla vuodesta 2015; ensin kevytkuorma-autonkuljettajana, vuoden verran kuluttajajakelussa ja tätä nykyä yhdistelmäajoneuvonkuljettajana.

lue koko tarina

Anne Partanen

Anne Partasen mielestä on hienoa työskennellä yrityksessä, joka on oman alansa edelläkävijä. Pitkä ura Postilla on avannut toiminnan laajuutta ja sen vaikutusta suomalaiseen yhteiskuntaan. Anne työskentelee kuljetuspäällikkönä Kuopio-Joensuu -alueella. Annen työssä asiakas on keskiössä ja asiakkaan kanssa luodaan yhdessä uusia ratkaisuja palveluiden parantamiseksi.

lue koko tarina

Tia Svinhufvud

Tia Svinhufvud opiskelee Postilla oppisopimuksella kuorma-autonkuljettajaksi. Autonkuljettajan työ kiinnosti Tiia ja hän sai kuulla, että Posti voisi tarjota etenemismahdollisuuden ammattikuljettajan ammattiin. Postin yhteistyöverkostosta löytyi nopeasti oppisopimuskumppaniksi Keuda, joten Tia pääsi aloittamaan kahden vuoden ammattiopinnot vauhdikkaasti.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat