Kiinnostavia mahdollisuuksia

Workforce Management Manager

Hyppää mukaan nopeimmin kasvavan liiketoiminta-alueemme kyytiin! Paketti- ja verkkokauppaliiketoimintamme palvelee kotimaisten kuluttajien, yritysten ja verkkokauppojen lisäksi suuria kansainvälisiä toimijoita. Kuljetamme kymmeniä miljoonia paketteja vuodessa Suomessa ja Baltian maissa. Panostamme digitaaliseen palvelukehitykseen, erinomaiseen asiakaskokemukseen ja etsimme rohkeasti uusia kasvusuuntia. Meidän kanssa pääset mukaan nopeasti kehittyvälle alalle, joka kasvaa kestävän kehityksen, digitalisaation ja kansainvälistymisen kautta.

HAE
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!

Haussamme on nyt paketti- ja verkkokauppaliiketoiminnan (PeC) asiakaspalveluumme

Workforce Management Manager (WFM)

toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen!

Toimipaikallasi ei ole merkitystä, kunhan sinulla on valmius matkustaa eri asiakaspalvelutoimipisteisiin Suomessa. Asiakaspalvelussa tarjoamme apua, neuvoa ja opastusta useassa kanavassa, kuten puhelimessa, chatissä, videopuheluissa ja kirjallisissa viesteissä. Lisäksi toimimme tukena omille myymälöillemme, myyntipisteille sekä automaattien kuriireille. Olemme mukana asiakkaan arjessa monessa kanavassa ja myös kasvavassa määrin sosiaalisessa mediassa.

Tunnistatko itsesi seuraavasta kuvauksesta?

  • Sinulla on kokemusta WFM toiminnossa toimimisesta
  • Asiakaspalvelun toimintaperiaatteet ja -ympäristö ovat sinulle tuttuja
  • Osaat hallita teknisesti kontaktinhallintajärjestelmiä sekä muita asiakaspalvelun työkaluja, joiden avulla suunnitellaan resurssointia sekä hallinnoidaan työtehtäviä
  • Asiakaspalvelun keskeisimmät mittarit (KPI’t) ovat sinulle selkeitä
  • konseptuaalista ajattelua, asioiden organisointikykyä sekä kykyä luoda uusia toimintamalleja
  • Palvelu- ja asiakaslähtöinen asenne
  • Jatkuvan parantamisen ajattelumalli
  • halu ja kyky viedä asiakaspalvelun palvelunlaatu uudelle tasolle
  • Joustava työote ja kyvykkyys itsenäiseen päätöksentekoon
  • Erinomaiset yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot

WFM tiimin päällikkönä toimit pienen tiimin esihenkilönä ja vastaat tiimin toiminnasta arjessa. Vastuullasi on asiakaspalvelun kokonaisvaltainen resurssisuunnittelu (strateginen – taktinen -operatiivinen aikahorisontti) ja osallistut myös rekrytointien suunnitteluun, jotta asiakaspalvelussa on riittävä resurssointi. Vastaat kattavasta työvuorosuunnittelusta, sisältäen työvuorojen aikataulutuksen, lomien suunnittelun, sekä resurssisuunnittelu eri aukioloaikojen ja kanavien palvelutasojen mukaan. Päivittäinen liikenteen ohjaus on myös tiimisi vastuulla; seuraatte kaikkien asiakaspalvelukanavien työtilannetta ja teette reaaliajassa resurssointimuutoksia tarpeen mukaisesti. Asiakaspalveluyksikkömme toimii taitotasojen (skills) mukaan ja tiimisi vastaa taitotasojen ylläpidosta sekä osaamisen laajennuksen suunnittelusta, aikataulutuksesta yhdessä valmentajien ja esihenkilöiden kanssa. 

Työtä tehdään useamman asiakaspalveluyksikön, esihenkilöiden, valmentajien sekä kumppaneiden kanssa yhteistyössä. Tehtävässäsi raportoit paketti- ja verkkokauppaliiketoiminnan asiakaspalvelujohtajalle ja olet osa asiakaspalvelun johtoryhmää.

Meillä pääset osaksi monimuotoista työyhteisöä ja mukaan rakentamaan kasvavan pakettiliiketoiminnan tulevaisuutta. Yhtenä Suomen suurimmista työnantajista tarjoamme sinulle myös erinomaiset mahdollisuudet kehittyä ja kasvaa urallasi eteenpäin.

Lisätietoja tehtävästä antaa asiakaspalvelujohtaja Laura Inttilä puhelimitse numerosta 050 4821718. Hae tehtävää rekrytointijärjestelmän kautta 05.02.2021 mennessä ja tule kanssamme luomaan erinomaista asiakaskokemusta!

Tutustu postilaisiin ja kurkkaa postilaisten tarinat!

Tervetuloa töihin Suomen johtavaan kuljetus- ja logistiikka-alan yhtiöön. Meidän tehtävämme on huolehtia, että asiakkaiden arki rullaa ja kaupankäynti sujuu. Me 21 000 postilaista teemme töitä verkkokaupan, logistiikan, rahdin ja postin palveluiden parissa yhteensä 8 maassa.. Monipuolisen ja maan kattavimman palveluverkostomme ansiosta olemme läsnä siellä missä asiakkaamme meitä tarvitsevat. Tutustu meihin paremmin netissä www.posti.com.

Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
hae

Postilaisten tarinat

Olet osa monimuotoista työyhteisöä

Monimuotoisuus on yrityksemme rikkaus: pelkästään Suomessa työntekijämme edustavat yli 80:aa eri kansalaisuutta. Posti työllistää yli 22.000 ammattilaista, erilaisine koulutus- ja ammattitaustoineen useassa maassa Itämeren alueella. Uskomme, että monimuotoinen työyhteisö edistää työssäviihtymistä, innovaatioita sekä mahdollistaa monimuotoisten asiakkaiden yhä paremman palvelemisen.

Rakennat kanssamme huomisen Postia

Meillä viihtyvät osaajat, jotka ovat valmiita tekemään yhdessä töitä asiakkaidemme hyväksi. Positiivisella asenteella pääset meillä pitkälle. Tartumme ripeästi asioihin ja viemme niitä eteenpäin, koska muuttuva maailma ei odota. Uskomme, että muutos on mahdollisuus.

Suuren talon mahdollisuudet ovat käytössäsi

Postilla ulottuvillasi ovat suuren ja uudistuvan talon monipuoliset mahdollisuudet – olemmehan yksi Suomen suurimmista työnantajista. Muutosmatka tarjoaa sinulle oivallisen mahdollisuuden rakentaa myös omaa uraasi ja kehittämään osaamistasi monipuolisesti erilaisten työtehtävien, kehitysprojektien ja koulutusohjelmien kautta.

Hyvinvointisi on meille tärkeä

Haluamme edistää työntekijöidemme kokonaisvaltaista hyvinvointia eri elämäntilanteissa ja työsuhteen eri vaiheissa. Tarjoamme kaikille postilaisille työterveyden ennaltaehkäisevän toiminnan lisäksi kattavat sairaanhoitopalvelut. Posti tukee myös liikkumista ja kulttuuriharrastuksia tarjoamalla työntekijöilleen Eazybreakin kulttuuri- ja liikuntaedun.

Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat