Opiskelijat

Aalto-yliopiston opiskelijatiimiltä kehitysideoita Postin vastuullisuustyöhön

Posti osallistui jo kuudetta kertaa Aalto-yliopiston Capstone Business Development -kurssille, joka kokoaa kauppakorkeakoulun loppuvaiheen opiskelijat yhteen ratkomaan aitoja yritysten heille antamia case-tehtäviä. Juuri ennen valmistumista suoritetavan kurssin ideana on, että opiskelijat edustavat tiimeissään eri pääaineita ja taustoja, mikä rikastuttaa ongelman lähestymiskulmaa ja projektien ratkaisemista.
GettyImages-916354966

Mukana kurssilla oli 11 yritystä sekä yli 40 opiskelijaa. Kurssin käynnistyessä syyskuussa haastoimme opiskelijat pohtimaan, miten millaisilla uudenlaisilla keinoilla Posti voisi toteuttaa vastuullisuuttaan niin, että se samaan aikaan edistää myös liiketoimintaamme kehitystä. Viiden hengen energiseen opiskelijatiimiin kuuluivat Ella Ahmas, Lotta Nurminen, Ella Oksala, Saana Sampio ja Rebekka Sutton. Tiimi tutustui Postin liiketoimintaan erilaisten tutkimusten, seminaarin ja selvitysten kautta sekä teki analyysiä markkina- ja kilpailutilanteesta. Tämän pohjalta he vastasivat annettuun tehtävään ensin alustavilla ideoilla, joita sparrattiin eteenpäin Postin asiantuntijoiden Eeva Tiaisen ja Timo Nurmen kanssa." Projektin omistajana ja ohjaajana Postin puolelta toimi vastuullisuusviestintäpäällikkö Timo Nurmi.

Olimme todella vaikuttuneita Postin tekemän vastuullisuustyön laajuudesta

Capstone-kurssi huipentui marraskuun lopussa pidettyihin projektitöiden esittelyihin, jossa yrityksen edustajat pääsivät kuulemaan projektien lopputuloksia. Opiskelijatiimi kiitteli Postia sujuvasta yhteistyöstä projektin aikana. ”Projektin tehtävänanto oli hyvin kiinnostava, ja kanssanne oli helppoa ja mielekästä tehdä yhteistyötä. Postilaiset olivat alusta alkaen aidosti kiinnostuneita projektin etenemisestä ja hyvin saatavilla tarpeen vaatiessa. Yhteistyön mutkattomuus lisäsi intoa tekemiseen merkittävästi. Vastuullisuusviestintä aiheena oli myös hyvin kiinnostava, ja saimme paljon vapautta aiheen rajaamiseen ja käsittelyyn oman harkintamme mukaan.”

Projektin tekeminen opetti opiskelijoille myös uusi asioita Postista. ”Opimme Postista todella paljon uutta, erityisesti vastuullisuuteen liittyvistä teemoista. Tiimimme ei tiennyt etukäteen edes Postin hiilineutraalisuudesta, ja monet muutkin asiat vastuullisuuteen liittyen tulivat positiivisina yllätyksinä. Lisäksi vaikka Postin toiminnan keskittyminen pois perinteisestä kirjeenkannosta ei yllättänyt, mutta pakettiliiketoiminnan osuus oli silti suurempi kuin oletimme. Olimme todella vaikuttuneita Postin jo tekemän vastuullisuustyön laajuudesta”, Ella Oksala ja Rebekka Sutton summaavat kokemuksiaan.

Myös opiskelijatiimiä luotsannut Timo Nurmi oli erittäin tyytyväinen projektin antiin. ”Tiimi veti hienosti projektia, ja oma roolini oli lähinnä tuoda esiin ajatuksia ja havaintoja aiheista ja etenemisestä. Projektityössä oli hieno nähdä, kuinka ammattimaisesti opiskelijatiimi toimi; ajatukset osattiin tuoda selkeästi esiin, kehitysideoihin tartuttiin ja lopputulos on oikein hyvä. Mitään työtä, oli kyse sitten liiketoiminnan kehittämisestä tai vastuullisuudesta, ei tehdä tyhjiössä vaan yhdessä laajan sidosryhmäjoukon kanssa, ja senkin vuoksi on aina mielenkiintoista ja antoisaa kuulla, kuinka ulkopuoliset näkevät yrityksen toiminnan ja kuinka he lähtisivät sitä kehittämään.”

Kumppanuus Aalto-yliopiston kanssa jatkuu

Olemme tehneet tiivistä ja tuloksellista yhteistyötä Aalto-yliopiston kanssa jo useita vuosia, ja Capstone-projektin kaltaiset positiiviset kokemukset kannustavat yhteistyön jatkoon myös tulevaisuudessa. Solmimme marraskuussa uuden kaksivuotisen partnerisopimuksen Aallon kanssa ja haluamme tiivistää yhteistyötä entisestään. Partneruuden tavoitteena on luoda monipuolista työnantajakuvaa Postista, helpottaa tulevaisuuden rekrytointeja sekä edistää logistiikka- ja verkkokaupan alan kiinnostavuutta nuorten keskuudessa. Käytännössä projektitöiden ohella yhteistyömuotoja ovat mm. työmahdollisuuksista kertominen rekrytapahtumissa, opinnäyte- ja harjoittelupaikkojen tarjoaminen sekä asiantuntijaluentojen pitäminen puolin ja toisin.

Tutustu myös muiden tarinoihin

Timo Nurmi

Timon työssä parasta on, kun pääsee pallottelemaan ajatuksia ja ideoita työkavereiden kanssa ja löytämään ratkaisuja haasteisiin. Halu kokeilla jotain uutta sai hänet hyppäämään uudistuvan Postin muutosmatkaan keväällä 2020. Timo työskentelee vastuullisuusviestintäpäällikkönä viestinnän tiimissä, jossa hänen tehtäviinsä kuuluu muun muassa vastuullisuusviestinnän koordinoiminen ja rakentaminen sisäisesti ja ulkoisesti.

lue koko tarina

Yhteisinä arvoina joustavuus ja oppiminen

"Tämä on matka, joka vaatii heittäytymistä ja rehellisyyttä itselleen." Näin vastaa Postipalveluiden johtaja Yrjö Eskola, kun kysytään millaista Millenial mentorointi on. Millenial mentoroinnissa taloon uutena tullut, milleniaali-ikäluokkaan kuuluva Trainee mentoroi Postin johtoryhmän jäsentä. Yrjön mentori on kuluttajien postipalveluiden parissa töitä paiskiva Anniina Puhilas.

lue koko tarina

Uusi näkökulma sukupolvien väliseen yhteistyöhön

Tänä vuonna Postin Trainee-ohjelmaan lisättiin aivan uudenlainen mauste, kun mukaan päätettiin ottaa johtoryhmän ja Trainee-työntekijöiden välinen mentorointi. Mutta koska Postilla ei ole tapana tehdä asioita vanhoihin kaavoihin kangistuen, päätettiin mentorointi hoitaa uudella tavalla: johtoryhmän jäsen ei mentoroi uutta tulokasta, vaan toisin päin!

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat