Posti lyhyesti

Posti on Suomen johtava posti- ja logistiikka-alan palveluyritys. Huolehdimme asiakkaidemme arjen ja kaupankäynnin sujuvuudesta tarjoamalla laajan valikoiman postin, logistiikan, rahdin ja verkkokaupan palveluja. Meillä on maan kattavin palveluverkosto ja käymme arkipäivisin noin kolmen miljoonan kotitalouden ja yrityksen luona. Posti on läsnä joka kunnassa ja palvelupisteidemme määrä on yli         1 900. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli 1 610,3 miljoonaa euroa ja työllistämme noin 22 000 postilaista. Posti toimii yhteensä 10 maassa.

Liiketoimintamme

Paketti ja verkkokauppa

Paketti- ja verkkokauppaliiketoiminta on Postin nopeimmin kasvava liiketoiminta-alue. Se palvelee kotimaisten kuluttajien, yritysten ja verkkokauppojen lisäksi suuria, kansainvälisiä verkkokauppoja, kuljettaen kymmeniä miljoonia paketteja vuodessa Suomessa ja Baltian maissa. Paketti- ja verkkokauppaliiketoiminnassa panostetaan digitaaliseen palvelukehitykseen ja haetaan rohkeasti uusia kasvusuuntia, muun muassa avoimen innovaation ja start-up -yhteistyön keinoin. Paketti- ja verkkokauppaliiketoiminta tarjoaa mielenkiintoisen näköalapaikan toimialaan, jonka kasvun ajureina toimivat kestävä kehitys, digitalisaatio ja kansainvälistyminen.

Postipalvelut

Henkilökohtainen, käsin kirjoitettu kortti kuuluu edelleen miljoonien suomalaisten joulu- ja ystävänpäiväperinteisiin. Yli 8000 postinjakajaa huolehtii siitä, että korttien lisäksi niin kirjeet, lehdet kuin arvolähetyksetkin saapuvat lähettäjiltä vastaanottajille sovitusti. Perinteisten palveluiden lisäksi Postipalvelut tarjoaa laaja-alaisesti monipuolisia ja monikanavaisia viestintäratkaisuja niin kuluttajille, yritysasiakkaille kuin julkiselle sektorillekin. Postipalvelut tarjoaa myös kattavat ratkaisut laskujen ja dokumenttien sähköiseen hallintaan, lähettämiseen ja vastaanottamiseen.

Transval

Transval on sisälogistiikkaan erikoistunut yhtiö, joka palvelee asiakkaitaan tehdaslogistiikassa, varastopalveluissa ja terminaalipalveluissa. Lisäksi Transval auttaa asiakkaitaan kehittämään omaa sisälogistiikkaansa mm. Lean Six Sigman avulla. Transval on myös logistiikka-alan johtaja henkilöstöpalveluiden tarjoaja. Yhteensä Transvalilla työskentelee lähes 5 000 logistiikka-alan ammattilaista.

Rahtipalvelut

Tarjoamme valittujen kumppaneiden kanssa asiakkailemme vastuullisia rahvipalveluita sekä läpinäkyvän ja tehokkaan kuljetuksen ja terminaaliverkoston. Tuomme asiakkaidemme käyttöön digitaalisia työkaluja. Tavoitteenamme on digitaalinen kuljetusketju.

Posti Kotipalvelut

Posti Kotipalvelut tarjoaa ammattitaitoiset henkilökohtaisen avun ja kotihoidon palvelut. Tuemme asiakkaidemme itsenäistä ja turvallista elämää omassa kodissa. Työtehtävät meillä ovat monipuolisia ja vastuullisia. Olemme kotimainen ja luotettava toimija, joka tarjoaa monipuolisia ja kehittyviä palveluita kymmenissä kunnissa ympäri Suomen. Meillä työskentelee jo yli 600 ammattilaista. Liity kasvavaan joukkoomme – mahdollistetaan yhdessä asiakkaillemme hyvä arki!

Itella Venäjä

Itella Venäjä tarjoaa varasto- ja kuljetuspalveluita Venäjän tärkeimmillä talousalueilla. Olemme yksi johtavista toimijoista varastoinnissa ja asiakkaille tarjottavissa 3PL-ratkaisuissa (3rd party logistics solution). Ratkaisu sisältää kattavasti koko toimitusketjun aina keräilystä pakkaamiseen ja varastointiin. Meillä on Venäjällä noin 1500 työntekijää, yli 250 000 neliömetriä varastotilaa yhteensä 8 varastossa sekä omaa kuljetuskalustoa. Asiakkaamme ovat tunnettuja kansainvälisiä yrityksiä, jotka edustavat lukuisia eri toimialoja, kuten esimerkiksi kuluttajaelektroniikkaa lääketeollisuutta ja kuluttajatuotteita.

Kansainväliset mahdollisuudet

Ruotsi

Ruotsissa toimimme nimillä Posti Messaging ja Posti Scandinavia. Posti Messaging auttaa yritysasiakkaita digitalisoimaan ja automatisoimaan viestintä- ja dokumentointiprosesseja. Posti Messaging käsittelee miljoonia digitaalisia ja fyysisiä asiakirjatapahtumia ja viestejä joka kuukausi. Post Scandinavian logistiikkapalveluiden asiakkaina ovat Suomeen tavaroita lähettävät yritykset, esimerkiksi verkkokaupat.

Norja

Norjassa toimimme nimillä Posti Messaging. Posti Messaging auttaa yritysasiakkaita digitalisoimaan ja automatisoimaan viestintä- ja dokumentointiprosesseja. Posti Messaging käsittelee miljoonia digitaalisia ja fyysisiä asiakirjatapahtumia ja viestejä joka kuukausi. Työllistämme yhteensä 500 ammattilaista Pohjoismaissa ja autamme yli 3,600 asiakasta Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa.

Viro

Virossa Postilla on kolme tytäryhtiötä, jotka työllistävät yhteensä noin 500 työntekijää. Itella Estonia OÜ tarjoaa maantie-, meri- ja lentokuljetuksia, kattavia varastointilogistiikkapalveluita yritysasiakkaille, noutopisteitä sekä kuriiri- ja pikakuljetuspalveluita. Posti Messaging auttaa asiakkaitamme prosessien automatisoinnissa digitalisoimalla laskutus- ja asiakirjakäsittelyprosessit. Posti Palvelukeskus (Itella Services OÜ) tarjoaa sisäisiä palveluita Postin myynti- ja asiakaspalvelulle sekä tukee Postin talous-, hankinta-, henkilöstö-, palkka- ja IT-toimintoja.

Latvia

Latviassa on kaksi Posti-konserniin kuuluvaa yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin 100 työntekijää. Posti Messaging Latvia tarjoaa palveluita asiakkaille Pohjoismaissa. Asiantuntijamme tukevat myös Postin digitaalista kehitystä ja muutosta: työtehtävät vaihtelevat integroinneista, digitalisoinnista ja ohjelmistokehityksen tukeen. Itella Logistiikka tarjoaa laajan valikoiman palveluita, alkaen pienpakettien toimittamisesta ovelta ovelle ja loppuen asiakkaidemme kansainvälisten maa-, meri- ja ilmakuljetusten hoitamiseen. Tarjoamme yritysasiakkaillemme myös kattavat varastointilogistiikkapalvelut ja olemme äskettäin avanneet oman Smartpost-verkostomme.

Puola

Puolassa toimimme nimellä Posti Messaging. Posti Messaging auttaa yritysasiakkaita digitalisoimaan ja automatisoimaan viestintä- ja dokumentointiprosesseja. Posti Messaging käsittelee miljoonia digitaalisia ja fyysisiä asiakirjatapahtumia ja viestejä joka kuukausi. Työllistämme yhteensä 500 ammattilaista Pohjoismaissa ja autamme yli 3,600 asiakasta Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Puolan tiimimme koostuu 70 IT-alan asiantuntijasta, jotka tekevät tiivistä yhteystyötä muissa maissa sijaitsevien asiantuntijoidemme kanssa.

Asiakastarinat

Posti toimittaa kierrätyskeskuksen verkkokauppaostokset vihreästi ja nopeasti

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus avasi elokuussa 2015 uuden kierrätystuotteiden verkkokaupan asiakkailleen. Postin palvelut kuten kirje, paketti tai kotiinkuljetus ovat toimitusvaihtoehtoina.

lue koko artikkeli

Clas Ohlson vastaa suomalaisten toiveeseen - verkko-ostokset perille samana päivänä

Clas Ohlson vastaa yhteistyössä Postin kanssa suomalaisten toiveeseen ja toimittaa verkko-ostokset perille samana päivänä tilauksesta. Clas Ohlson ottaa ensimmäisten verkkokauppojen joukossa Suomessa käyttöön Postin saman päivän toimitukset kuutena päivänä viikossa.

lue koko artikkeli

Posti kuljettaa Kiillon tuotteet asiakkaille ympäristöystävällisesti

Tunnettu kotimainen Kiilto-konserni haluaa olla tulevaisuuteen sitoutunut alansa ympäristöjohtaja. Vastuullisuus on periaate, joka ulottuu valmistuksesta ja palveluiden tuottamisesta aina logistiikkaan saakka.

lue koko artikkeli

Toyrock - Lasten Suuri Lelukirja – suoramainontaa, jota perheissä odotetaan

Luulitko jo, että printtiin ei enää kannata panostaa markkinoinnissa? Hui hai, Lasten Suuri Lelukirja on hyvä esimerkki edelleen vahvasta printistä, joka poikii kysyntää ja jota asiakkaat innolla odottavat.

lue koko artikkeli

DNA - Yli 20 miljoonaa laskua vuodessa

Digitalisoituminen tarjoaa hyvät työkalut tehokkaaseen ja toimivaan laskujen lähettämiseen. Tämän on todennut myös DNA, jonka lähtevistä laskuista jo yli 80 % siirtyy asiakkaille sähköisesti Postin monikanavaisen laskujenlähetyspalvelun avulla.

lue koko artikkeli

Bilteman kuvaston jakelu tuo myyntipiikin – Postinen nostaa sesonkimyyntiä

Markkinoinnilla on vaikutusta: Bilteman myymälöiden ovi käy ja verkkokauppa rullaa. Selvän myyntipiikin tuo kahdesti vuodessa jaettava kuvasto ja sesonkimyyntiä lisätään Postinen-medialla.

lue koko artikkeli
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat