Posti lyhyesti

Postilla on lähes 400 vuoden pituinen historia Suomessa. Olemme maan johtava posti- ja logistiikka-alan palveluyritys kokonaisliikevaihdolla mitattuna. Postilla on maan kattavin palveluverkosto ja käymme arkipäivisin noin kolmen miljoonan kotitalouden ja yrityksen luona. Posti toimii kahdeksassa maassa, mutta toiminta keskittyy pääasiassa Suomeen, Baltian maihin ja Venäjälle. Toimintamaitamme ovat Suomi, Venäjä, Ruotsi, Norja, Puola, Viro, Latvia ja Liettua. Posti Group Oyj:n liikevaihto vuonna 2020 oli noin 1,6 miljardia euroa ja oikaistu liiketulos 66,1 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme noin 21 000 ammattilaisen voimin.

Liiketoimintamme

Paketti ja verkkokauppa

Paketti- ja verkkokauppaliiketoiminta on Postin nopeimmin kasvava liiketoiminta-alue. Se palvelee kotimaisten kuluttajien, yritysten ja verkkokauppojen lisäksi suuria, kansainvälisiä verkkokauppoja, kuljettaen kymmeniä miljoonia paketteja vuodessa Suomessa ja Baltian maissa. Paketti- ja verkkokauppaliiketoiminnassa panostetaan digitaaliseen palvelukehitykseen ja haetaan rohkeasti uusia kasvusuuntia, muun muassa avoimen innovaation ja start-up -yhteistyön keinoin. Paketti- ja verkkokauppaliiketoiminta tarjoaa mielenkiintoisen näköalapaikan toimialaan, jonka kasvun ajureina toimivat kestävä kehitys, digitalisaatio ja kansainvälistyminen.

Postipalvelut

Henkilökohtainen, käsin kirjoitettu kortti kuuluu edelleen miljoonien suomalaisten joulu- ja ystävänpäiväperinteisiin. Yli 8000 postinjakajaa huolehtii siitä, että korttien lisäksi niin kirjeet, lehdet kuin arvolähetyksetkin saapuvat lähettäjiltä vastaanottajille sovitusti. Perinteisten palveluiden lisäksi Postipalvelut tarjoaa laaja-alaisesti monipuolisia ja monikanavaisia viestintäratkaisuja niin kuluttajille, yritysasiakkaille kuin julkiselle sektorillekin. Postipalvelut tarjoaa myös kattavat ratkaisut laskujen ja dokumenttien sähköiseen hallintaan, lähettämiseen ja vastaanottamiseen.

Transval

Transval on sisälogistiikkaan erikoistunut yhtiö, joka palvelee asiakkaitaan tehdaslogistiikassa, varastopalveluissa ja terminaalipalveluissa. Lisäksi Transval auttaa asiakkaitaan kehittämään omaa sisälogistiikkaansa mm. Lean Six Sigman avulla. Transval on myös logistiikka-alan johtava henkilöstöpalveluiden tarjoaja. Yhteensä Transvalilla työskentelee lähes 5 000 logistiikka-alan ammattilaista.

Rahtipalvelut

Tarjoamme valittujen kumppaneiden kanssa asiakkaillemme vastuullisia rahtipalveluita sekä läpinäkyvän ja tehokkaan kuljetuksen ja terminaaliverkoston. Tuomme asiakkaidemme käyttöön digitaalisia työkaluja. Tavoitteenamme on digitaalinen kuljetusketju.

Itella Venäjä

Itella Venäjä tarjoaa varasto- ja kuljetuspalveluita Venäjän tärkeimmillä talousalueilla. Olemme yksi johtavista toimijoista varastoinnissa ja asiakkaille tarjottavissa 3PL-ratkaisuissa (3rd party logistics solution). Ratkaisu sisältää kattavasti koko toimitusketjun aina keräilystä pakkaamiseen ja varastointiin. Meillä on Venäjällä noin 1500 työntekijää, yli 250 000 neliömetriä varastotilaa yhteensä 8 varastossa sekä omaa kuljetuskalustoa. Asiakkaamme ovat tunnettuja kansainvälisiä yrityksiä, jotka edustavat lukuisia eri toimialoja, kuten esimerkiksi kuluttajaelektroniikkaa, lääketeollisuutta ja kuluttajatuotteita.

Aditro Logistics

Aditro Logistics on yksi Pohjoismaiden johtavista sopimuslogistiikkayrityksistä. Yhtiön tarjoamaan kuuluu laaja valikoima logistiikkapalveluita, kuten varasto-, henkilöstövuokraus- ja kuljetuspalvelut. Aditro Logisticsilla on kuusi varastoa Ruotsissa ja yksi Norjassa, ja niiden yhteenlaskettu varastotila on noin 230 000 neliömetriä. Vuonna 2019 Aditro Logisticsin liikevaihto oli noin 100 miljoonaa euroa ja yhtiöllä on 1 100 kokoaikaista työntekijää.

Asiakastarinat

Weekendbee.fi – malliesimerkki vastuullisesta verkkokaupasta

Vastuullisuusasiat kiinnostavat suomalaisia kuluttajia koko ajan enemmän. Tämä vaikuttaa vahvasti myös yritysten toimintaan, sillä kestävämpi kaupankäynti edellyttää vastuullisia toimia paitsi kuluttajalta myös kauppiaalta ja logistiikkatoimijalta.

lue koko artikkeli

Ifolorin kuvatuotteet toimitetaan asiakkaille pääkaupunkiseudulla jopa päivässä

Valokuvista teetettyjä kuvalahjoja odotetaan usein kiireesti saapuvaksi kotiin. Rakkaita muistoja ja yhteisiä elämyksiä vaalivat kuvakirjat ja omalla kuvalla kuvitetut tuotteet ovat suosittuja lahjoja joulun ja muiden tärkeiden juhlien aikaan.

lue koko artikkeli

Pitkän kumppanuuden taustalla luottamus ja jatkuva kehittäminen

Olemme allekirjoittaneet Sinebrychoffin kanssa kolmevuotisen jatkosopimuksen juomalogistiikan palveluista. Yhteistyö on jatkunut vuodesta 2016 lähtien ja sopimus on mittaluokaltaan Rahtipalveluiden isoimpia.

lue koko artikkeli

Postin avulla A-lehtien asiakasdata pysyy ajan tasalla

Posti päivittää A-lehtien miljoonarekisterin asiakastietoja jatkuvasti. Ajantasainen asiakasdata on aikakauslehtibisneksessä liiketoiminnan perusedellytys.

lue koko artikkeli

Case Vaasan sairaanhoitopiiri - iPost vapauttaa aikaa toimistorutiineista hoitotyöhön

Potilaskäynteihin liittyvät kirjeet, kuten potilaskutsut ja -laskut Vaasan sairaanhoitopiiri hoitaa Postin iPost-palvelun avulla. Aineistot toimitetaan sähköisesti Postille tulostettaviksi, kuoritettaviksi ja postitettaviksi.

lue koko artikkeli

Kotipizza tekee lisämyyntiä Postisen kuponkitarjouksilla

Kotipizzalla on lähes 300 ravintolaa ympäri maan. Postinen printtimedian avulla yritys tavoittaa kattavasti ja säännöllisesti koko kansan suoralla tarjousviestillä. Tulos näkyy lisämyynnissä.

lue koko artikkeli
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat