Postilaisten tarinat

Anne Partanen

Kuljetuspäällikkö

Kesätöistä kuljetuspäälliköksi monen mutkan kautta - Anne Partasen mielestä on hienoa työskennellä yrityksessä, joka on oman alansa edelläkävijä. Pitkä ura Postilla on avannut toiminnan laajuutta ja sen vaikutusta suomalaiseen yhteiskuntaan.
anne-uratarinat-posti

Anne Partanen työskentelee kuljetuspäällikkönä Kuopio-Joensuu -alueella. Annen työssä asiakas on keskiössä ja asiakkaan kanssa luodaan yhdessä uusia ratkaisuja palveluiden parantamiseksi. Kun esimerkiksi kuljetustilausta kehitetään, pitää huomioida asiakkaan näkemys sekä ymmärtää tuotantoprosessien ja IT-järjestelmien toimintaa 

Eri näkökulmien yhteensovittaminen on Annen mielestä kiinnostavaa, mutta myös haasteellista. Pilkkomalla iso haaste pienempiin palasiin voidaan päästä ongelman ytimeen, jolloin ratkaisujen löytäminen tulee helpommaksi.  

Annella on pitkä ura Postilla ja hän on päässyt kehittymään erilaisissa tehtävissä. Koulutukseltaan hän on logistiikkainsinööri (AMK) ja työn alla on myös ylempi AMK-tutkinto. 

 Tulin Postille ensimmäisen kerran vuonna 1994 Iisalmeen silloisten logistiikkateknikko-opintojeni työharjoitteluun. Posti oli näkyvä kuljetusliike Iisalmessa, ja niinpä suuntasin sinne kysymään harjoittelupaikkaa, Anne muistelee.  

Harjoittelujakson ja muutaman Iisalmessa ja Kuopiossa tehdyn autonkuljettaja-kesätyöjakson jälkeen Anne sai opinnot valmiiksi ja siirtyi Postiin Kuljetus Iisalmen ryhmävastaavaksi. Polku jatkui myöhemmin Kuopioon autonkuljettajaksi, josta edelleen ajotoimistoon ajojärjestelijäksi ja kuljetusesimieheksi. Seuraava askel oli suunnittelijan tehtävä alueellisessa organisaatiossa, jossa Anne työskenteli noin 10 vuotta. Vuonna 2015 Anne aloitti nykyisen tehtävänsä kuljetuspäällikkönä.  

Jatkuvaa kehittymistä ja uuden oppimista 

Parasta Annen uralla on ollut mahdollisuudet jatkuvaan kehittymiseen ja uuden oppimiseen. Tehtävät ovat myös vuosien varrella olleet monipuolisia.  

Työ Postilla on myös avannut yrityksen toiminnan laajuutta ja sen vaikutusta. Posti on Suomen suurin logistiikka-alan yritys, jolla on Suomen kattavin kuljetusverkosto. Se tarkoittaa sitä, että tavara liikkuu 24/7 ja Posti on läsnä ympäri maan.  

”Täällä työskennellessä pääsee näkemään koko yhteiskunnan toimintaa ja Postin roolin siinä, Anne kertoo.  

Myös työyhteisö saa Annelta kiitosta. Yli organisaatiorajojen ylittävä yhteistyö toimii mutkattomasti ja Annen työssä sitä tehdään paljon esimerkiksi prosessien, myynnin, liiketoiminnan ja tuotannon kanssa. Postilla on päässyt tutustumaan myös huikeisiin ihmisiin.  

”On hienoa tehdä töitä suuressa yrityksessä, joka on toimialansa edelläkävijä. Täällä panostetaan kehittymiseen, laatuun ja vihreisiin arvoihin, mikä on itselle tärkeää”, Anne toteaa lopuksi.

Tutustu myös muiden tarinoihin

Louis Cothard

Louis Cothard nauttii työstään yhdistelmäajoneuvonkuljettajana, sillä ison auton ajaminen on sekä vastuullista että jännittävää. Louis ajaa ympäri Suomen ja pitää huolen, että tavarat löytävät vastaanottajansa. Louis on työskennellyt Postilla vuodesta 2015; ensin kevytkuorma-autonkuljettajana, vuoden verran kuluttajajakelussa ja tätä nykyä yhdistelmäajoneuvonkuljettajana.

lue koko tarina

Matti Lehtonen

Työ Postilla on kuin unelma-ammatti Matti Lehtoselle. Monipuolisten tehtävien lisäksi viihtyvyyttä on lisännyt hyvä työyhteisö sekä työn ja vapaa-ajan tasapaino, jonka ansiosta aikaa omille harrastuksille on aina jäänyt riittävästi. Matti Lehtosen rooli Postilla on mukavan monipuolinen. Hän työskentelee Porin jakelukeskuksessa postin lajittelussa ja jakelussa.

lue koko tarina

Anna Sampo

Joulutyöntekijästä lajittelupäälliköksi – monien mahdollisuuksien työpaikka. Parasta Anna Sampon työssä on se, kun joku omasta porukasta kehittyy ja onnistuu työssään. Anna ajattelee, että esimiehenä ei voi koskaan olla valmis, jolloin myös itse pääsee kehittymään joka päivä. Anna työskentelee Postilla lajittelupäällikkönä Helsingin postikeskuksessa.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat