Postilaisten tarinat

Matti Lehtonen

Kuljettaja, lajittelija ja postinjakaja

Monipuolisia tehtäviä hyvässä työyhteisössä - Työ Postilla on kuin unelma-ammatti Matti Lehtoselle. Monipuolisten tehtävien lisäksi viihtyvyyttä on lisännyt hyvä työyhteisö sekä työn ja vapaa-ajan tasapaino, jonka ansiosta aikaa omille harrastuksille on aina jäänyt riittävästi.
matti-uratarinat-posti

Matti Lehtosen rooli Postilla on mukavan monipuolinen. Hän työskentelee Porin jakelukeskuksessa postin lajittelussa ja jakelussamutta vuoroviikoin hän myös kuljettaa vientipalvelutuotteita ja ruokakuljetuksia. Erilaiset tehtävät tuovat sopivasti vaihtelua Matin työpäiviin.  

Matilla on pitkä kokemus Postilla, hän tuli töihin ensimmäisen kerran vuonna 1975 kesälomittajaksiMatti seurasi sukulaisten jalanjälkiä Postille; isä ja setä molemmat olivat vanhoja postilaisia. Vuosien varrella Matti on ehtinyt toimia monenlaisissa tehtävissä 

Hän aloitti vakituisen työsuhteensa Porin postikeskuksessa tehden kaikkia mahdollisia tehtäviä, mitä oli tarjolla. Tämän jälkeen hän sai postimiehen viran, josta seurasi vielä ylipostimiehen virka. Hän on ehtinyt työskennellä myös vahtimestarina Porin pääpostilla. Kun postikeskus siirtyi Porista Tampereelle, Matti aloitti työt Porin pääpostin lajittelijana, jakeluauton kuljettajana ja ryhmänvastaavana Ulvilassa. Hän on myös suorittanut työnopastajakoulutuksen Tampereen pääpostilla. 

Maailman muutosta on Matin mielestä ollut mielenkiintoista seurata, ja se on koskettanut Matin mielestä postityöntekijöitä positiivisesti. Tehtävät ovat aikaisempaan verrattuna monipuolisempia ja vaihtelevampia, tehtäväkenttä on laajentunut.  

Kirjeiden ja pakettien ohella työntekijät voivat kuljettaa myös esimerkiksi aterioita. Monenlaisia työvaiheita tehdään myös taustalla, suurelta yleisöltä ja asiakkailta piilossa. Tehtävät ovat monipuolisempia”, Matti kertoo  

Työ joka jää työpaikalle  

Matti on viihtynyt Postilla alusta saakka ja kokenut, että työt Postilla sopivat hänelle. Hän on pitänyt tehtävistään ja hommat ovat aina tulleet hyvin hoidetuksi, samalla Matilla on jäänyt aikaa harrastuksille ja omille asioille. Näissä hommissa kun työt jäävät yleensä työpaikalle, eikä niitä tarvitse kanniskella kotiin.  

”Työ Postilla on tuntunut unelma-ammatiltani, sillä minulla ei ole ollut yhtäkään työtehtävää, jossa en olisi viihtynyt”, Matti kertoo.  

Matti kehuu myös työpaikan ilmapiiriä. Työkavereiden kanssa on aina ollut hyvä yhteishenki ja kaikki pyrkivät tekemään työnsä huolellisesti. Yhteishenki on ollut jopa niin hyvä, että myös yhteisiä urheiluharrastuksia on muodostunut.

Tutustu myös muiden tarinoihin

Louis Cothard

Louis Cothard nauttii työstään yhdistelmäajoneuvonkuljettajana, sillä ison auton ajaminen on sekä vastuullista että jännittävää. Louis ajaa ympäri Suomen ja pitää huolen, että tavarat löytävät vastaanottajansa. Louis on työskennellyt Postilla vuodesta 2015; ensin kevytkuorma-autonkuljettajana, vuoden verran kuluttajajakelussa ja tätä nykyä yhdistelmäajoneuvonkuljettajana.

lue koko tarina

Anna Sampo

Joulutyöntekijästä lajittelupäälliköksi – monien mahdollisuuksien työpaikka. Parasta Anna Sampon työssä on se, kun joku omasta porukasta kehittyy ja onnistuu työssään. Anna ajattelee, että esimiehenä ei voi koskaan olla valmis, jolloin myös itse pääsee kehittymään joka päivä. Anna työskentelee Postilla lajittelupäällikkönä Helsingin postikeskuksessa.

lue koko tarina

Anne Partanen

Anne Partasen mielestä on hienoa työskennellä yrityksessä, joka on oman alansa edelläkävijä. Pitkä ura Postilla on avannut toiminnan laajuutta ja sen vaikutusta suomalaiseen yhteiskuntaan. Anne työskentelee kuljetuspäällikkönä Kuopio-Joensuu -alueella. Annen työssä asiakas on keskiössä ja asiakkaan kanssa luodaan yhdessä uusia ratkaisuja palveluiden parantamiseksi.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat