Postilaisten tarinat

Louis Cothard

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Tavarat ja postit turvallisesti perille - Louis Cothard nauttii työstään yhdistelmäajoneuvonkuljettajana, sillä ison auton ajaminen on sekä vastuullista että jännittävää. Louis ajaa ympäri Suomen ja pitää huolen, että tavarat löytävät vastaanottajansa.
Posti_My Posti Experience_Louis Cothard3

Louis on työskennellyt Postilla vuodesta 2015; ensin kevytkuorma-autonkuljettajana, vuoden verran kuluttajajakelussa ja tätä nykyä yhdistelmäajoneuvonkuljettajanaNykyisen pestin saaminen oli pitkään Louisin tavoitteena ja kun paikka vihdoin aukesi, Louis sai unelmiensa työpaikan.  

Louis kuljettaa rekkaansa ympäri Suomenmukana kulkee monenlaista tavaraa aina sanomalehdistä paketteihin. Isolla rekalla ajaminen on vastuullista työtä, työturvallisuudesta ja kaluston kunnosta huolehtiminen onkin Louisille tärkeää.  

”Voin vaikuttaa työssä isosti turvallisuusasioihin. En esimerkiksi lähde ajamaan, jos kuorma ei ole sidottu asianmukaisesti. Talvella pitää aina tarkistaa, että renkaat ovat kunnossa, jotta ajaminen on turvallistaEn halua Postin autoa ojan penkkaan, Louis kertoo.   

Louis tekee työtä kolmessa vuorossa ja ottaa mieluusti vastaan myös ylimääräisiä vuoroja. Vuoroista voi aina keskustella esimiehen kanssa ja työt joustavat elämäntilanteen mukaan. Koska vuorot venyvät usein 10 tunnin mittaisiksi, työntekijät saavat tasausvapaita, jolloin vapaapäiviä kertyy viikkoon useampia.  

Työ ja kiinnostuksen kohde samassa paketissa 

Louis oli tiennyt jo pidemmän aikaa haluavansa yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi, sillä autot ovat Louisille iso kiinnostuksen kohde.  

”Parasta työssä on ihan se ajaminen, myös ison kaluston kanssa toimiminen on kiinnostavaa ja jännittävää. Postilla kalusto on uutta ja hyvässä kunnossa, ja kun itseä autot kiinnostavat, niin tämmöistä työtä on mukava tehdä,” Louis kertoo.  

Uusiin autoihin pääsee myös tutustumaan perusteellisesti, sillä Posti kouluttaa uusien ajoneuvojen käyttöön. Louis on käynyt erilaisissa tyyppikoulutuksissa, osana palkallista työaikaa tietenkin.  

Vaikka autolla ajaminen on itsenäistä tekemistä, on ympärillä myös työkavereiden yhteisö. Työkavereiden kanssa pääsee rupattelemaan, kun kuljettajat kohtaavat tavaraterminaaleissa ja vaihtavat lasteja. Tällöin esimerkiksi Helsingin ja Oulun työkaverit pääsevät vaihtamaan kuulumisia. Usein myös huoltoasemilla kohtaa muita kuljettajia Postin oransseissa, tällöin kahvitauollekin saattaa löytää seuraa. Työporukkaa Louis kehuu hyväksi, viime vuonna yksi työkavereista järjesti onnistuneet pikkujoulutkin Postin sponsoroimana.  

Louis näkee Postin roolin suomalaisessa yhteiskunnassa tärkeänä, kyse on maanlaajuisen logistiikan toimivuudesta. Teillä liikkuu sekä firmojen että yksityisten henkilöiden tilaamaa tavaraa tavallisen postin ja sanomalehtien lisäksi. Ala monipuolistuu ja kehittyy koko ajan, mutta tavaraa kuljetetaan jatkossakinMyös oman roolinsa Louis näkee tärkeänä:  

”Mä mahdollistan sen, että tavarat menevät sinne, minne pitääkin. Jos mua ei olisi, niin ihmiset eivät saisi postejaan ja tavaroitaan”, Louis toteaa lopuksi.

Tutustu myös muiden tarinoihin

Matti Lehtonen

Työ Postilla on kuin unelma-ammatti Matti Lehtoselle. Monipuolisten tehtävien lisäksi viihtyvyyttä on lisännyt hyvä työyhteisö sekä työn ja vapaa-ajan tasapaino, jonka ansiosta aikaa omille harrastuksille on aina jäänyt riittävästi. Matti Lehtosen rooli Postilla on mukavan monipuolinen. Hän työskentelee Porin jakelukeskuksessa postin lajittelussa ja jakelussa.

lue koko tarina

Anna Sampo

Joulutyöntekijästä lajittelupäälliköksi – monien mahdollisuuksien työpaikka. Parasta Anna Sampon työssä on se, kun joku omasta porukasta kehittyy ja onnistuu työssään. Anna ajattelee, että esimiehenä ei voi koskaan olla valmis, jolloin myös itse pääsee kehittymään joka päivä. Anna työskentelee Postilla lajittelupäällikkönä Helsingin postikeskuksessa.

lue koko tarina

Anne Partanen

Anne Partasen mielestä on hienoa työskennellä yrityksessä, joka on oman alansa edelläkävijä. Pitkä ura Postilla on avannut toiminnan laajuutta ja sen vaikutusta suomalaiseen yhteiskuntaan. Anne työskentelee kuljetuspäällikkönä Kuopio-Joensuu -alueella. Annen työssä asiakas on keskiössä ja asiakkaan kanssa luodaan yhdessä uusia ratkaisuja palveluiden parantamiseksi.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat