Postilaisten tarinat

Goran Gjorgievski

Head of Software Development

Tyytyväiset työntekijät, tyytyväiset asiakkaat - tämä kiteyttää Head of Software Development Goranin työn tavoitteen. Mahdollisuus oppia ja hyödyntää uusimpia teknologioita, tiimiläisten onnistumisten näkeminen sekä merkityksellinen työ koko Suomen hyväksi ovat parhaita asioita Goranin työssä.
Goran My Posti Experience

Head of Software Development-roolissaan Postin TecHubissa, Goran johtaa ohjelmistokehitystä Suomessa. Hän toimii myös kaikkien ohjelmistokehittäjien esihenkilönä ja hallinnoi samalla ulkopuolisia konsultteja ja kumppaneita. Päivittäisessä työssään Goran tukee ja auttaa ohjelmistokehittäjiä. Hän on mukana uusien työntekijöiden rekrytoinneissa, perehdytyksessä ja ohjaamassa heitä oikeisiin rooleihin. Hän myös edistää työssään hyvää työskentelykulttuuria ja huolehtii ihmisistä. ”Minun tehtäväni on varmistaa, että palveluidemme laatu pysyy korkealla ja sovitamme sen yhteen liiketoiminnan tarpeiden kanssa sekä varmistamme pitkän aikavälin suunnitelman useista eri näkökulmista. Tuen työntekijöitä heidän tarpeissaan, se voi olla esimerkiksi sparraamista tai arkista keskustelua. Ajattelen, että roolini on olla monessa paikassa yhtä aikaa. Olen onnistunut työssäni, kun työntekijät eivät tarvitse minua tai he eivät huomaa, etten ole paikalla”, Goran kertoo. 

Goranin työhön kuuluu paljon kehittäjien ja tiimien välisen yhteistyön tukemista ja mahdollistamista. Yksi esimerkki on OmaPosti-sovellus, joka on tiimien yhteisesti rakentama. OmaPostilla on yli miljoona aktiivikäyttäjää kuukaudessa, ja sen eniten käytettyä ominaisuutta, paketin toimituksen seurantaa, käytetään yli 3 miljoonaa kertaa kuukaudessa. Koska kaikki tiimit ovat yhteydessä toisiinsa, yhteistyön tekeminen on erittäin tärkeää. 
 
Ei ole väliä missä tiimissä työskentelet tai oletko meidän oma työntekijämme vai konsultti, sillä meillä kaikilla on yhteinen tavoite ja voimme oppia toinen toisiltamme. Ihmiset puhaltavat täällä yhteen hiileen”, Goran kertoo. 

Goran todella nauttii työympäristöstään ja ihmisistä ympärillään. Hän sanoo, että postilaiset ottavat vastuuta ja ovat itseohjautuvia. Välillä ei edes huomaa työskentelevänsä suuressa organisaatiossa. Hänen mukaansa TecHubin organisaatiorakenne on hyvin matala ja kaikkia kohdellaan yhtäläisesti. ”Johtamistyylissäni keskityn tiimiläisten tukemiseen ja ohjaamiseen, jotta he voivat kukoistaa ja menestyä työssään. Tiimiläisteni hyvinvointi ja kannustavan työskentelykulttuurin luominen ovat kaikkein tärkeimpiä asioita. Uskon, että keskittyminen työntekijöihin ja heidän kasvuunsa johtaa viime kädessä myönteisiin asiakaskokemuksiin”, Goran avaa. 

Goran kertoo, että ohjelmistokehittäjälle Posti on mitä mainioin ympäristö kasvaa ammattilaisena, sillä aina on jotain uutta opittavaa, kiitos erilaisten projektien ja tiimien. Myös Goranin omat taidot kehittyvät jatkuvasti työtä tehdessä. ”Posti on todella moderni työympäristö. Tiimiläisteni menestymisen ja tyytyväisyyden lisäksi minua motivoi eniten se, kun pääsen työskentelemään uusimpien teknologioiden parissa. Tykkäämme uusien juttujen kokeilemisesta ja on siistiä, kun on lukenut jostain uudesta teknologiasta ja pääsee testaamaan sitä omassa työssään käytännössä. Teknologianäkökulmasta katsottuna olemme yksi parhaista yrityksistä Suomessa, sillä meillä teknologia on huippuluokkaa ja sitä päivitetään jatkuvasti. Jälleen kerran kyse on siitä, että pääsee työskentelemään alan huippuammattilaisten kanssa”, Goran kiteyttää. 

Tutustu myös muiden tarinoihin

Louis Cothard

Louis Cothard nauttii työstään yhdistelmäajoneuvonkuljettajana, sillä ison auton ajaminen on sekä vastuullista että jännittävää. Louis ajaa ympäri Suomen ja pitää huolen, että tavarat löytävät vastaanottajansa. Louis on työskennellyt Postilla vuodesta 2015; ensin kevytkuorma-autonkuljettajana, vuoden verran kuluttajajakelussa ja tätä nykyä yhdistelmäajoneuvonkuljettajana.

lue koko tarina

Matti Lehtonen

Työ Postilla on kuin unelma-ammatti Matti Lehtoselle. Monipuolisten tehtävien lisäksi viihtyvyyttä on lisännyt hyvä työyhteisö sekä työn ja vapaa-ajan tasapaino, jonka ansiosta aikaa omille harrastuksille on aina jäänyt riittävästi. Matti Lehtosen rooli Postilla on mukavan monipuolinen. Hän työskentelee Porin jakelukeskuksessa postin lajittelussa ja jakelussa.

lue koko tarina

Anna Sampo

Joulutyöntekijästä lajittelupäälliköksi – monien mahdollisuuksien työpaikka. Parasta Anna Sampon työssä on se, kun joku omasta porukasta kehittyy ja onnistuu työssään. Anna ajattelee, että esimiehenä ei voi koskaan olla valmis, jolloin myös itse pääsee kehittymään joka päivä. Anna työskentelee Postilla lajittelupäällikkönä Helsingin postikeskuksessa.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat