Postilaisten tarinat

Goran Gjorgievski

Lead Software Developer

Tyytyväiset työntekijät, tyytyväiset asiakkaat – tämä ajatus kiteyttää Goranin työn tavoitteen Lead Software Developerina. Mahdollisuus oppia ja hyödyntää uusimpia teknologioita sekä tiimiläisten onnistumisten näkeminen ovat parasta Goranin työssä hänen mielestään.
Goran My Posti Experience

Goran työskentelee paketti- ja verkkokauppaliiketoiminnan Development and Technology -yksikössä Lead Software Developerina. Hän toimii esihenkilönä front-end- ja back-end -tiimeille ja huolehtii myös yksikössä työskentelevistä ulkopuolisista konsulteista. Päivittäisessä työssään Goran tukee ja auttaa ohjelmistokehittäjiä. Hän on mukana uusien työntekijöiden rekrytoinneissa, perehdytyksessä ja ohjaamassa heitä oikeisiin rooleihin. Hän myös edistää työssään hyvää työkulttuuria ja huolehtii ihmisistä. ”Minun tehtäväni on varmistaa, että palveluidemme laatu pysyy korkealla. Tuen työntekijöitä heidän tarpeissaan, se voi olla esimerkiksi sparraamista tai keskustelua. Ajattelen, että roolini on olla monessa paikassa yhtä aikaa. Olen onnistunut työssäni, kun työntekijät eivät tarvitse minua tai he eivät huomaa, etten ole paikalla”, Goran kertoo.

Goranin työhön sisältyy paljon vuorovaikutusta muiden kanssa. Kaikki ohjelmistokehittäjät työskentelevät joidenkin projektien tai tuotteiden kanssa, joita kutsutaan streameiksi. Goran mahdollistaa työllään näiden streamien toiminnan. Suosittu OmaPosti-sovellus on työn ydin, sillä jokainen erillinen stream liittyy jollakin tavalla siihen. OmaPostilla on yli miljoona aktiivikäyttäjää kuukaudessa, ja sen eniten käytettyä ominaisuutta, paketin toimituksen seurantaa, käytetään yli 3 miljoonaa kertaa kuukaudessa. Koska kaikki streamit ovat yhteydessä toisiinsa, yhteistyön tekeminen on erittäin tärkeää.

”Ei ole väliä missä tiimissä työskentelet tai oletko meidän oma työntekijä vai konsultti, sillä työskentelemme kaikki Postille ja voimme oppia toinen toisiltamme. Ihmiset puhaltavat täällä yhteen hiileen”, Goran kertoo.

Goran todella nauttii työympäristöstään ja ihmisistä ympärillään. Hän sanoo, että postilaiset ottavat vastuuta ja ovat itseohjautuvia ja oma-aloitteisia. Goranin mielestä välillä ei edes huomaa työskentelevänsä suuressa organisaatiossa. Hänen mukaansa organisaatiorakenne on hyvin tasainen ja kaikkia kohdellaan yhtäläisesti. ”Johtamistapani ei ole olla muita parempi, kontrolloida kaikkea tai näyttää muille mitä pitäisi tehdä. Minä tuen ja ohjaan, jotta tiimiläiseni onnistuisivat työssään ja pystyisivät tekemään niitä kaikkia hienoja asioita, joita minä en voi tai osaa tehdä. Keskityn ihmisiin, heidän hyvinvointiinsa ja koetan edistää mukavaa työkulttuuria ja -ympäristöä. Uskon, että tyytyväiset työntekijät johtavat tyytyväisiin asiakkaisiin”, hän kertoo.

Goran kertoo, että ohjelmistokehittäjälle Posti on mitä mainioin ympäristö kasvaa ammattilaisena, sillä aina on jotain uutta opittavaa, kiitos erilaisten projektien. Myös Goranin omat taidot kehittyvät jatkuvasti työtä tehdessä ja hän yrittääkin opetella mahdollisimman paljon uusia asioita monilta eri alueilta. ”Posti on tosi moderni työympäristö. Tiimiläisteni menestymisen ja tyytyväisyyden näkemisen lisäksi minua motivoi eniten se, kun pääsen työskentelemään uusimpien teknologioiden parissa. Tykkäämme uusien juttujen kokeilemisesta ja on siistiä, kun on lukenut jostain uudesta teknologiasta ja pääsee testaamaan sitä omassa työssään käytännössä. Teknologianäkökulmasta katsottuna olemme yksi parhaista yrityksistä Suomessa, sillä meillä teknologia on huippuluokkaa ja uudistettua. Se on erittäin innostavaa”, Goran kiteyttää.

Tutustu myös muiden tarinoihin

Inka Touru

Inka Tourun työssä parhaita hetkiä ovat ne, kun asiakkaalle kehitetään yhdessä uusi ratkaisu, josta asiakas silmin nähden innostuu. Onnistumisen kokemukset tekevät työstä mielekästä ja pysyvät mielessä pitkään. Inka Touru työskentelee Postilla tuotepäällikkönä Digital Commerce -yksikössä.

lue koko tarina

Timo Nurmi

Timon työssä parasta on, kun pääsee pallottelemaan ajatuksia ja ideoita työkavereiden kanssa ja löytämään ratkaisuja haasteisiin. Halu kokeilla jotain uutta sai hänet hyppäämään uudistuvan Postin muutosmatkaan keväällä 2020.

lue koko tarina

Simo Rikkonen

Simo Rikkonen on erityisen innoissaan työstään silloin, kun hän pääsee luomaan yhdessä asiakkaan kanssa ratkaisuja, jotka hyödyttävät asiakkaan liiketoimintaa. Käytännössä tämä voi tarkoittaa joskus jopa sitä, että asiakas laajentaa toimintaansa kokonaan uudelle liiketoiminta-alueelle.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat