Postilaisten tarinat

Juho Juppala

14-vuotias Juho tutustui rekkamiehen arkeen Postissa

Kahdeksasluokkalainen Juho Juppala tuli Postille tutustumaan kuljetukseen ja rahdinkäsittelyyn viikon kestävällä TET- eli työelämään tutustumisjaksolla. Tavoitteiksi hän ilmoitti ammattikuljettajan toiminnan ja tavaroiden liikkumisen seuraamisen sekä uusien asioiden oppimisen.
tet-harjoittelija-15

”Juho otti oma-aloitteisesti meihin yhteyttä ja kysyi mahdollisuutta päästä tutustumaan alaan. Vaikutuimme hänen aktiivisuudestaan ja kiinnostuksesta Postia kohtaan,” kiittelee Juhon harjoittelujaksosta vastannut tuotantoesimies Patrik Lohman.

Juho kertoo kiinnostuneensa rekoista jo pikkupoikana. Rakkaus rekka-autoihin syntyi, kun Juho kävi isänsä kanssa erilaisissa autonäyttelyissä. Myös isä on ajanut rekka-autoa aikanaan.

”Toiveeni on, että pääsisin joskus ajamaan isolla yhdistelmällä sellaista pitkää reittiä jossain Norjassa. Se olisi tosi hienoa. Mutta ensin olen päättänyt kuitenkin käydä koulut loppuun ja vasta sen jälkeen on näiden haaveiden aika,” sanavalmis tettiläinen toteaa.

Mä oon rekkamies

Postilla Juholle kuljettajan tehtäviä esitteli kuljettaja Tero Rikkonen. Juhon mielestä Tero on todella ammattitaitoinen kuljettaja, joka hoitaa hommat niin kuin pitää. Juho kertoo saaneensa Terolta erilaisia tehtäviä, joiden tekemisestä hän on pitänyt paljon.

”Olen muun muassa nostanut jalkakontista jalat ja perälaudan ylös, tarkistanut kontin, että se on tyhjä ja ehjä. Lisäksi huolehdin perävaunun valojohdot, paineilmajarrujen letkut ja abs-jarrut kytkemällä letkut ja johdot kiinni vetoauton ja perävaunun väliin. Lastasin myös tavaroita pumppukärryillä autoon,” Juho luettelee.

Juhon mielestä hyvä kuljettaja ottaa muut huomioon liikenteessä ja tekee parhaansa kaikissa olosuhteissa ja tilanteissa. Hän kertoo tietävänsä, että kuljettajan työ on välillä fyysisesti raskasta, mutta silti ammatissa on hänen mielestään jotain kiehtovaa.

”Aloin 1,5 vuotta sitten itse valokuvata rekka-autoja. Kuviani voi käydä katsomassa Instagramissa, jossa minulla on jo noin 3600 seuraajaa. Tilini löytyy nimellä Truckpicturesfinland. Pyrin siihen, että saan joka päivä laitettua yhden kuvan Instaan,” hän jatkaa.

Juhosta voimme kaikki ottaa esimerkkiä siinä, miten aktiivisuudella ja päämäärätietoisuudella voi saavuttaa haluamansa tavoitteet. Kiitämme Juhoa hyvästä sekä antoisasta yhteistyöstä ja toivotamme hänelle menestystä opintoihin. Toivottavasti näemme Juhon taas pian Postin työvaatteissa! 

Tutustu myös muiden tarinoihin

Louis Cothard

Louis Cothard nauttii työstään yhdistelmäajoneuvonkuljettajana, sillä ison auton ajaminen on sekä vastuullista että jännittävää. Louis ajaa ympäri Suomen ja pitää huolen, että tavarat löytävät vastaanottajansa. Louis on työskennellyt Postilla vuodesta 2015; ensin kevytkuorma-autonkuljettajana, vuoden verran kuluttajajakelussa ja tätä nykyä yhdistelmäajoneuvonkuljettajana.

lue koko tarina

Tia Svinhufvud

Tia Svinhufvud opiskelee Postilla oppisopimuksella kuorma-autonkuljettajaksi. Autonkuljettajan työ kiinnosti Tiia ja hän sai kuulla, että Posti voisi tarjota etenemismahdollisuuden ammattikuljettajan ammattiin. Postin yhteistyöverkostosta löytyi nopeasti oppisopimuskumppaniksi Keuda, joten Tia pääsi aloittamaan kahden vuoden ammattiopinnot vauhdikkaasti.

lue koko tarina

Anne Partanen

Anne Partasen mielestä on hienoa työskennellä yrityksessä, joka on oman alansa edelläkävijä. Pitkä ura Postilla on avannut toiminnan laajuutta ja sen vaikutusta suomalaiseen yhteiskuntaan. Anne työskentelee kuljetuspäällikkönä Kuopio-Joensuu -alueella. Annen työssä asiakas on keskiössä ja asiakkaan kanssa luodaan yhdessä uusia ratkaisuja palveluiden parantamiseksi.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat