Postilaisten tarinat

Lara Yildirim

Kesätyöntekijä

Mukavia kohtaamisia asiakkaiden kanssa ja liikkumisen iloa - Lara aloitti työnsä Postilla kesätyöntekijänä toukokuussa 2021 ja on ensimmäistä kertaa Postilla töissä. Tänäkin kesänä Postilla työskentelee yli tuhat kesätyöntekijää erilaisissa tehtävissä ympäri Suomea.
Lara My posti experience

Lara työskentelee postinjakajana Helsingissä. Hänen työpäivänsä alkavat kello 12, jolloin hän saapuu toimipaikkaan täyttämään kärryn jaettavalla postilla. Kun jaettavat postit ovat valmiina, Lara lähtee omalle reitilleen. Jakamiseen kuluu aikaa yhteensä 6-7 tuntia, jonka jälkeen hän palaa toimipaikkaan vielä siivoamaan kärrynsä ennen kotiin lähtöä. Vaikka postinjakelu on suurimmaksi osaksi fyysistä hommaa, täytyy esivalmistelut tehdä ajatuksella, jotta jakaminen reitillä sujuu mutkitta. Lara kertookin, että tämä puoli työstä yllätti hänet: ”Se on yllättänyt, että mitä kaikkea täällä taustalla tapahtuu ennen kuin postit tiputetaan asiakkaan postiluukusta. Sitä ei aikaisemmin tajunnut. Siinä on myös aika paljon tekemistä reitilläkin, kun on konelajiteltu nippu, manuaalisesti lajiteltu nippu ja mainokset. Työ vaatii tarkkuutta, että ottaa oikeat niput ja laittaa kaikki oikeaan järjestykseen”.

Töiden alkaessa Lara pääsi heti harjoittelemaan työtä käytännössä eli reitille lähdettiin jakamaan postia perehdyttäjän kanssa. Kun työ alkoi sujua, hän ryhtyi jakamaan omaa reittiään itsenäisesti. Käytännön kautta oppiminen sopi Laralle hyvin: ”Alussa oppi tosi nopeasti, kun perehdytys tapahtui työtä tekemällä. Kovin paljoa ei enää tule työhön liittyviä kysymyksiä paitsi joistakin erikoistilanteista, mutta silloin saa aina apua työkavereilta.” Välillä työkaveri voi olla edelleen mukana reitillä, jos jaettavaa on tosi paljon. Vaikka reitillä Lara kulkeekin pääasiassa yksin, pääsee sitä ennen ja sen jälkeen vaihtamaan kuulumisia työkavereiden kanssa. Lara on päässyt tutustumaan myös muihin kesätyöntekijöihin, joita samassa toimipaikassa on useita. ”Oli kiva yllätys, että meitä kesätyöntekijöitä oli täällä useita!”, Lara iloitsee.

Lara pitää siitä, että työ ja työpäivät ovat hyvin selkeitä: kun työpaikalta lähtee, niin työt loppuvat siihen. Yksi parhaista asioista kesätöissä Postilla on Laran mielestä myös liikkuminen. Hän tykkää siitä, että päivän lopuksi kropassa tuntuu, että töitä on tehty. Lara kertoo, että vapaa-aikaa jää hyvin ennen työpäivää ja sen jälkeen. Lisäksi hänestä on mukavaa, kun työt sijoittuvat arkipäiviin, niin viikonlopuille voi suunnitella vapaasti muita menoja jo koko kesän ajaksi.

Lara iloitsee työssään siitä, että työn tuloksen ja merkityksen näkee joka päivä konkreettisesti. ”Onhan se hauskaa, kun kuulee oven takaa, että ”jee, akkari!”, Lara nauraa. Itsenäisestä työstä huolimatta kohtaamisia asiakkaiden kanssa tulee runsaasti ja siitä Lara tykkää. Muun muassa erään rapun asukas tiedusteli yksi päivä Laralta, onko hän kesätyöntekijä, kun ei ollut nähnyt häntä aikaisemmin. Sitten asukas sanoi, että on mukava tutustua. ”Näistä kohtaamisista tulee sellainen fiilis, että olen tärkeä osa sitä taloa”, Lara kertoo.

Tutustu myös muiden tarinoihin

Natalia Harala

Ulkona liikkumisen iloa ja kesästä nauttimista - niistä on Natalian kesä Postilla tehty! Natalia aloitti työnsä Postilla kesätyöntekijänä kesän 2020 alussa. Hän on ensimmäistä kertaa Postilla kausitöissä ja aikoo jatkaa töitä vielä syksylläkin. Yhteensä Postilla työskentelee kesällä 2020 lähes 2000 kesätyöntekijää!

lue koko tarina

Jutta Immonen

Joulukuussa 2020 joulusesonki on käynnissä vilkkaampana kuin koskaan. Joulukuun ensimmäisellä viikolla Postissa käsiteltiin kaikkien aikojen ennätysmäärä paketteja: 1,9 miljoonaa pakettia viikossa. Tämän on huomannut työssään myös Jutta Immonen, joka on yksi tuhansista Jouluntekijöistämme ympäri Suomen.

lue koko tarina

Louis Cothard

Louis Cothard nauttii työstään yhdistelmäajoneuvonkuljettajana, sillä ison auton ajaminen on sekä vastuullista että jännittävää. Louis ajaa ympäri Suomen ja pitää huolen, että tavarat löytävät vastaanottajansa. Louis on työskennellyt Postilla vuodesta 2015; ensin kevytkuorma-autonkuljettajana, vuoden verran kuluttajajakelussa ja tätä nykyä yhdistelmäajoneuvonkuljettajana.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat