Postilaisten tarinat

Benjamin Airava

Jouluntekijä

Postissa eletään jälleen vuoden vilkkainta aikaa, kun miljoonat paketit ja joulukortit täytyy saada perille joulusesongin aikana. Onneksi meillä on talo täynnä reippaita jouluntekijöitä, joista yksi on Benjamin Airava. Benjamin tuli Postille kausityöntekijäksi joulusesongin kiireisiin asiakaspalvelutehtäviin. Tänäkin vuonna Postilla työskentelee tuhansia joulun kausityöntekijöitä ympäri Suomen.
Benjamin Airava

Benjamin työskentelee Helsingin Box by Posti -toimipisteessä kausityöntekijänä. Yhteensä Boxissa on kuusi kausityöntekijää nyt jouluna. Heidän työtehtäviinsä kuuluu pääasiassa asiakaspalvelua ja pakettien vastaanottamista sekä lajittelua sopiviin lokeroihin ja hyllyihin. Lokeroita Boxissa on huimat 607 kappaletta ja lisäksi on vielä avattu joulun noutopiste. Töitä tehdään sesongin aikana kolmessa vuorossa: aamu-, päivä- ja iltavuorossa. Benjaminista on ollut kiva oppia ja nähdä, miten toimipiste avataan ja suljetaan.

Benjamin on Postilla töissä ensimmäistä kertaa. Hän aloitti työnsä marraskuun puolivälissä ja on töissä joulukuun loppuun asti. Benjamin törmäsi Postin työpaikkailmoitukseen etsiessään kausitöitä loppuvuodelle, ennen kuin lähtee tammikuussa opiskelijavaihtoon osana opintojaan. ”Huomasin Boxin ilmoituksen ja Postin arvot sekä se, mitä Box konseptina haluaa ratkaista, vetosivat minuun. Esimerkiksi vastuullisuus kiinnostaa minua kovasti ja siksi päätin hakea Postille töihin. Olin aikaisemmin käynyt Boxissa kerran ja myös tila teki minuun vaikutuksen!” kertoo Benjamin.

Osana työtään Benjamin on päässyt myös esittelemään Boxia tilana ja konseptina sekä kertomaan tulevaisuuden Postista asiakkaille. Hän kertoo saaneensa mahdollisuuksia ottaa vastuuta tiiminvetäjiltä ja kertookin siitä esimerkin: ”Ehkä siistein kokemus täällä on ollut, kun pääsin ranskan kielen taitoni johdosta tulkiksi ranskalaiselle ja belgialaiselle delegaatiolle, kun esihenkilöni piti heille esittelykierrosta. Pääsin mukaan kertomaan, miten Box ja logistiikka Suomessa ylipäätään toimii. Olen oppinut tosi paljon logistiikasta itsekin lyhyessä ajassa!”

Työkaverit ja tiiminvetäjät keräävät Benjaminilta kiitosta: ”Tiimi, johon olen päässyt mukaan, on ollut ihan maaginen! Kaikki ovat olleet niin avuliaita ja olen saanut oppia jokaiselta kollegalta jotakin. Perehdytys tapahtui työtä tekemällä siten, että joku kokenut konkari näytti meille uusille työntekijöille tekemisen tavat ja sitten pääsimme heti tekemään itse ja kyselemään neuvoa aidoissa työtilanteissa. Perehdyttäjät olivat aivan huippuja!” Benjamin kehuu kovasti Boxin esihenkilöitä ja heidän tapaansa johtaa tiimiä. Hän kertoo esihenkilöiden osallistuvan myös päivittäiseen asiakkaiden kohtaamiseen. Esihenkilöt ovat myös olleet koko ajan helposti lähestyttäviä, ja heiltä on voinut kysyä neuvoa.

Joulu on Postille tärkeää aikaa. Benjamin kertoo joulun näkyvän Boxissa kasvavana asiakasmääränä ja isona määränä paketteja, joita asiakkaat availevat ja paketoivat Boxin tiloissa. Myös kaiuttimista soiva joulumusiikki sekä joulukuusi muistuttavat kiireisestä sesongista päivittäin. Benjamin kertoo asiakkailla olevan mukanaan joulumieltä, kun he saapuvat asioimaan Boxiin. Asiakkailta hän on saanut hyvää palautetta työstään ja onkin onnistunut useaan kertaan ylittämään asiakkaiden odotukset avuliaisuudellaan, esimerkiksi auttamalla isokokoisen paketin liikkeestä ulos asiakkaan kulkuneuvoon. Postilla asiakas on kaiken keskiössä ja Benjamin on oppinut asiakaspalvelusta paljon työkavereiltaan.

”Työsuhteen päättyessä olen kehittynyt asiakaspalvelijana, olen oppinut tosi paljon logistiikasta ja johtamisesta, olen saanut mahdollisuuksia ottaa vastuuta sekä kehittyä ja olen monta hienoa kokemusta rikkaampi. Tulisin tosi mielelläni uudestaan Postille töihin, vaikka kesätyöntekijäksi. Tämä työ kävisi myös hyvin opintojen oheen. On hienoa, kun omat ja työnantajan arvot kohtaavat. Lisäksi on ollut hienoa olla työpaikassa, jolla on vaikutusta ja tuntuu, että saan olla osana jotain suurempaa”, Benjamin summaa työkokemustaan.

 

Tutustu myös muiden tarinoihin

Lara Yildirim

Mukavia kohtaamisia asiakkaiden kanssa ja liikkumisen iloa - Lara aloitti työnsä Postilla kesätyöntekijänä toukokuussa 2021 ja on ensimmäistä kertaa Postilla töissä. Tänäkin kesänä Postilla työskentelee yli tuhat kesätyöntekijää erilaisissa tehtävissä ympäri Suomea.

lue koko tarina

Jutta Immonen

Joulukuussa 2020 joulusesonki on käynnissä vilkkaampana kuin koskaan. Joulukuun ensimmäisellä viikolla Postissa käsiteltiin kaikkien aikojen ennätysmäärä paketteja: 1,9 miljoonaa pakettia viikossa. Tämän on huomannut työssään myös Jutta Immonen, joka on yksi tuhansista Jouluntekijöistämme ympäri Suomen.

lue koko tarina

Louis Cothard

Louis Cothard nauttii työstään yhdistelmäajoneuvonkuljettajana, sillä ison auton ajaminen on sekä vastuullista että jännittävää. Louis ajaa ympäri Suomen ja pitää huolen, että tavarat löytävät vastaanottajansa. Louis on työskennellyt Postilla vuodesta 2015; ensin kevytkuorma-autonkuljettajana, vuoden verran kuluttajajakelussa ja tätä nykyä yhdistelmäajoneuvonkuljettajana.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat