Kuljetusakatemia

Kuljetusakatemian koulutustarjonta

Järjestämme runsaasti ammatillista koulutusta postilaisille ja yhteistyökumppaneidemme kuljettajille kaikkialla Suomessa heidän osaamistarpeidensa mukaisesti. Kehitämme koulutustamme jatkuvasti mm. ajoneuvotekniikan kehittymisen, digitalisaation ja asiakastarpeiden muutosten myötä.
koulutustarjonta

Lakisääteinen kuljettajan perustason ammattipätevyyskoulutus järjestetään yleensä osana ammatillista koko- tai osatutkintoa. Kuljetusakatemialla on runsaasti oppilaitoskumppaneita eri puolilla Suomea, joiden kanssa yhteistyö on saumatonta.

Kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutuksia toteutetaan Kuljetusakatemiassa vuosittain satoja, esim. ADR –ajolupa-, työturvallisuuskortti-, ensiapu- ja ennakoivan ajon koulutusta.

Terminaalityöntekijöille tarjoamme esim. trukkiturvallisuus-, työturvallisuuskortti- ja ensiapukoulutuksia. Uudistuneiden säädösten edellyttämää kuormanvarmistusosaamista lisäämme v. 2023 aikana kuormausta tekeville terminaalityöntekijöille ja kuljettajillemme. Kuljettajille tämäkin koulutus toteutetaan ammattipätevyyden jatkokoulutuksena. Kuormanvarmistuskoulutuksissa olemme alan edelläkävijöitä.

Osan koulutuksista voi suorittaa verkko-opiskeluna. Kuljetusakatemian kautta voit suorittaa esim. Postin liikenneturvallisuuden verkkokurssin tai kokonaisen jatkokoulutuspäivän.

Tarjoamme useita ammatillisia koulutusvaihtoehtoja niin esihenkilöillemme ja asiantuntijoillemme, kuin työnjohdollekin: kuljetusalan perustutkinnon työnjohdon suuntautumisvaihtoehto, lähiesimiestyön ammattitutkinto, tuotannon työnjohdon erikoisammattitutkinto (EAT) tai johtamisen ja yritysjohtamisen EAT. Myös esim. logistiikkainsinööriopintojaan suorittaville voimme tarjota mahdollisuuksia opinnäytetyön tekemiseen ja työllistymiseen koulutusta vastaavaan työhön.

Postilaisten tarinat

Louis Cothard

Louis Cothard nauttii työstään yhdistelmäajoneuvonkuljettajana, sillä ison auton ajaminen on sekä vastuullista että jännittävää. Louis ajaa ympäri Suomen ja pitää huolen, että tavarat löytävät vastaanottajansa. Louis on työskennellyt Postilla vuodesta 2015; ensin kevytkuorma-autonkuljettajana, vuoden verran kuluttajajakelussa ja tätä nykyä yhdistelmäajoneuvonkuljettajana.

lue koko tarina

Anne Partanen

Anne Partasen mielestä on hienoa työskennellä yrityksessä, joka on oman alansa edelläkävijä. Pitkä ura Postilla on avannut toiminnan laajuutta ja sen vaikutusta suomalaiseen yhteiskuntaan. Anne työskentelee kuljetuspäällikkönä Kuopio-Joensuu -alueella. Annen työssä asiakas on keskiössä ja asiakkaan kanssa luodaan yhdessä uusia ratkaisuja palveluiden parantamiseksi.

lue koko tarina

Juho Juppala

Kahdeksasluokkalainen Juho Juppala tuli Postille tutustumaan kuljetukseen ja rahdinkäsittelyyn viikon kestävällä TET- eli työelämään tutustumisjaksolla. Tavoitteiksi hän ilmoitti ammattikuljettajan toiminnan ja tavaroiden liikkumisen seuraamisen sekä uusien asioiden oppimisen. Juho kertoo kiinnostuneensa rekoista jo pikkupoikana.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat