Postilaisten tarinat

Anna Ukkonen

Jouluntekijä

Miljoonat joulupaketit ajoissa perille - Reippahasti käypi askeleet, kun vuoden vilkkain sesonki koittaa Postin eri toimipisteissä. Postilla työskentelee tuhansia jouluntekijöitä lajittelun, jakelun ja kuljetuksen parissa ympäri Suomen varmistaen, että miljoonat joulutervehdykset ja paketit löytävät perille. Anna Ukkonen on yksi heistä.
anna_ja_janne1

Anna työskentelee Helsingin Arabian noutopisteessä, joka on pakettien noutamiseen tarkoitettu pop-up piste. Anna on ensimmäistä kertaa Postin joulutyöntekijänä ja on tykännyt kokemuksesta.

”Olen viihtynyt Postilla hyvin, esimiehet ja asiakkaat ovat mukavia ja ilmapiiri on hyvä. Vaikka tekemisen meininki on kova, työ on kuitenkin leppoisaa”, Anna kertoo.

Annan työvuoro alkaa iltapäivällä ja hän saapuu paikalle, kun aamuvuorolaiset lopettelevat hommiaan. Tehtäviin kuuluu pop-up pisteen siistinä pitäminen sekä paketten hyllyttäminen. Asiakkaille halutaan tarjota mukava pop-up kokemus.

Työt kestävät joulukuun alusta aina joulunaluspäiviin saakka, jonka jälkeen Anna keskittyy opiskelupaikan hakemiseen.

Joulumieltä asiakkaille ympäri Suomen

Koska Posti kuljettaa joulun alla jopa yli miljoona pakettia viikossa, väliaikaiset noutopisteet ympäri Suomen ovat tarpeellisia. Näin voidaan varmistaa, että jokainen paketti tavoittaa vastaanottajansa ajoissa ja asiakas saa pakettinsa vaivattomasti. Myös Arabian pisteessä kävijöitä on riittänyt. Välillä pop-up pisteessä käy kuhina, toisena hetkenä taas voi hetken hengähtää.

”Välillä ihmisiä tulee enemmän kerralla ja sitten kaikki taas kaikkoavat hetkeksi. Aamuvuorossa on selvästi hiljaisempaa, sillä suurin osa asiakkaista tulee vasta illalla töiden jälkeen”, Anna kertoo.

Välivuotta viettävälle Annalle seuraava etappi on opiskelupaikan hakeminen. Anna kertoo, että voisi nähdä itsensä toistekin Postin oranssissa – joustavat työskentelymahdollisuudet ja kausityöt kun sopivat hyvin myös opiskelijoille.

Postilla on paljon osa-aikaisia työntekijöitä, jotka voivat tehdä joustavasti töitä kiiresesonkeina ja myös niiden ulkopuolella. Nuorille Posti tarjoaa mahdollisuuden tehdä töitä elämäntilanteen mukaan ja tienata rahaa esimerkiksi pääsykoeurakan tai tai opintojen ohessa.

Joulun alla työskentelyyn liittyy vielä erityinen fiilis, joulupukin apulaisina kun työskennellään. Postilaisilla on iso vastuu, jotta kaikki paketit ja joulutervehdykset löytävät ajoissa perille, ja joulumieli tavoittaa ihmiset ympäri Suomen. Noutopisteillä jokainen työntekijä voi myös varmistaa, että asiakkaalle jää iloinen joulumieli kohtaamisen jälkeen.

Tutustu myös muiden tarinoihin

Natalia Harala

Ulkona liikkumisen iloa ja kesästä nauttimista - niistä on Natalian kesä Postilla tehty! Natalia aloitti työnsä Postilla kesätyöntekijänä kesän 2020 alussa. Hän on ensimmäistä kertaa Postilla kausitöissä ja aikoo jatkaa töitä vielä syksylläkin. Yhteensä Postilla työskentelee kesällä 2020 lähes 2000 kesätyöntekijää!

lue koko tarina

Tia Svinhufvud

Tia Svinhufvud opiskelee Postilla oppisopimuksella kuorma-autonkuljettajaksi. Autonkuljettajan työ kiinnosti Tiia ja hän sai kuulla, että Posti voisi tarjota etenemismahdollisuuden ammattikuljettajan ammattiin. Postin yhteistyöverkostosta löytyi nopeasti oppisopimuskumppaniksi Keuda, joten Tia pääsi aloittamaan kahden vuoden ammattiopinnot vauhdikkaasti.

lue koko tarina

Louis Cothard

Louis Cothard nauttii työstään yhdistelmäajoneuvonkuljettajana, sillä ison auton ajaminen on sekä vastuullista että jännittävää. Louis ajaa ympäri Suomen ja pitää huolen, että tavarat löytävät vastaanottajansa. Louis on työskennellyt Postilla vuodesta 2015; ensin kevytkuorma-autonkuljettajana, vuoden verran kuluttajajakelussa ja tätä nykyä yhdistelmäajoneuvonkuljettajana.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat