Postilaisten tarinat

Jutta Immonen

Jouluntekijä

Joulukuussa 2020 joulusesonki on käynnissä vilkkaampana kuin koskaan. Joulukuun ensimmäisellä viikolla Postissa käsiteltiin kaikkien aikojen ennätysmäärä paketteja: 1,9 miljoonaa pakettia viikossa. Tämän on huomannut työssään myös Jutta Immonen, joka on yksi tuhansista Jouluntekijöistämme ympäri Suomen. Jouluntekijöiden tärkeä tehtävä on varmistaa, että miljoonat paketit ja joulukortit löytävät perille.
jutta-immonen

Jutta työskentelee Helsingin Kasarmitorin toimipisteessä asiakaspalvelijana. Hänen työvuoronsa kuluvat luovuttaen, vastaanottaen ja lähettäen asiakkaiden paketteja kotimaahan ja ulkomaille. Lisäksi hän myy postimerkkejä sekä vastaanottaa ja lähettää joulukortteja. Jutta on jo toista joulua kausityöntekijänä samoissa tehtävissä ja on viihtynyt erinomaisesti.

”Oli kiva tulla taas Jouluntekijäksi! Täällä on hyvä ilmapiiri ja kaikki ovat tosi avuliaita. Pääsin heti mukaan porukkaan”, Jutta iloitsee.

Jutta aloitti työt marraskuun lopussa ja on töissä jouluun asti. Hän tekee 6-8 tunnin aamu- ja iltavuoroja, joskus myös viikonloppuisin. Jutta sai juuri opintonsa päätökseen, ja joulusesonkien lisäksi hän on tehnyt satunnaisesti työvuoroja opintojen ohella. Postilla on paljon osa-aikaisia työntekijöitä, jotka voivat tehdä joustavasti töitä sesonkeina ja myös niiden ulkopuolella. Myös moni Jutan työkavereista opiskelee samalla ja tekee työvuoroja silloin, kun itselle sopii.

Jouluilon välittäjänä

Sesongin aikana paketteja liikkuu päivittäin valtava määrä, ja ihmiset tulevat noutamaan niitä noutopisteistä yleensä työpäivän jälkeen. Iltavuorot ovatkin aamuvuoroja kiireisempiä ja siksi Jutan mieleen: ”Teen iltavuoroja mielelläni, koska silloin on koko ajan vilskettä. Työvuorot menevät tosi nopeasti, kun on paljon tehtävää.” Jutan mielestä työ pysyy mielenkiintoisena, kun vastaan tulee joka päivä uudenlaisia tilanteita.

Jutta kertoo, että Jouluntekijänä työskentely tuo aidon joulufiiliksen: ”Siitä tulee itselle tosi hyvä mieli, kun näkee ihmisten lähettävän paljon paketteja ja joulukortteja sukulaisilleen ja ystävilleen. Ylipäätään asiakkaat ovat hyvällä mielellä liikkeellä ja toivottavat hyvää joulua lähtiessään.” Jutan mielestä on ihanaa, että suomalaiset lähettävät joulutervehdyksiä toisilleen ja muistavat läheisiään, ja hänellä on ilo olla mukana tässä jouluilon välittämisessä.

”On tärkeää, että ihmiset pitävät yhteyttä ja muistavat läheisiään, etenkin näin korona-aikana. Minusta on ihana olla tässä avuksi”, Jutta sanoo.

Posti on varautunut sesonkiin muun muassa avaamalla 200 noutopisteen kapasiteettia vastaavan väliaikaisen verkoston, ottamalla käyttöön seitsemänpäiväisen jakelun ja innovoimalla uusia ratkaisuja, kuten kotiinkuljetuksen yhteydessä koronaturvallisen paketin jättö ovelle -palvelun. Väliaikaisten noutopisteiden määrää kasvatetaan jatkuvasti ja uusia avataan tarpeen mukaan sesongin aikana. Sesonkiin on myös palkattu 2 500 jouluapulaista.

 

Tutustu myös muiden tarinoihin

Lara Yildirim

Mukavia kohtaamisia asiakkaiden kanssa ja liikkumisen iloa - Lara aloitti työnsä Postilla kesätyöntekijänä toukokuussa 2021 ja on ensimmäistä kertaa Postilla töissä. Tänäkin kesänä Postilla työskentelee yli tuhat kesätyöntekijää erilaisissa tehtävissä ympäri Suomea.

lue koko tarina

Anna Ukkonen

Reippahasti käypi askeleet, kun vuoden vilkkain sesonki koittaa Postin eri toimipisteissä. Postilla työskentelee tuhansia jouluntekijöitä lajittelun, jakelun ja kuljetuksen parissa ympäri Suomen varmistaen, että miljoonat joulutervehdykset ja paketit löytävät perille. Anna Ukkonen on yksi heistä. Anna työskentelee Helsingin Arabian noutopisteessä, joka on pakettien noutamiseen tarkoitettu pop-up piste.

lue koko tarina

Louis Cothard

Louis Cothard nauttii työstään yhdistelmäajoneuvonkuljettajana, sillä ison auton ajaminen on sekä vastuullista että jännittävää. Louis ajaa ympäri Suomen ja pitää huolen, että tavarat löytävät vastaanottajansa. Louis on työskennellyt Postilla vuodesta 2015; ensin kevytkuorma-autonkuljettajana, vuoden verran kuluttajajakelussa ja tätä nykyä yhdistelmäajoneuvonkuljettajana.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat