Kuljetusakatemia

Mitä Kuljetusakatemiassa voi tehdä?

Kuljetusakatemia tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia ammatillisen osaamisen kehittämiseen. Tarjoamme uusille ammattilaisille harjoittelu- ja työmahdollisuuksia sekä alan konkareille erilaisia koulutuksia vuosittain. Kuljetusakatemiasta saat kaiken kuljettajan ammattipätevyyden ylläpitämiseksi tarvittavan jatkokoulutuksen.
kuljetusopisto kouluttaa artikkelikuva

Kuljetusopisto kouluttaa

Tarjoamme uusille ammattilaisille harjoittelu- ja työmahdollisuuksia. Opintojesi oheen voit usein löytää meiltä myös määrä- tai osa-aikaista työtä. Oppisopimuskoulutus on laajalti käytössä Postin uusien ja nykyisten työntekijöiden ammatillisessa koulutuksessa. Ammatillisia tutkintoja arvostetaan Postilla. Kuljetusalan koko- tai osatutkinnon suorittamalla on mahdollisuus päästä nopeasti kiinni esim. ammattipätevyyttä ja C-luokan ajo-oikeutta vaativaan kuljettajan tehtävään. Työtehtäviä on tarjolla Postilla ja monilla Postin kuljetuskumppaneilla. Kuljetusakatemia tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia oman ammatillisen osaamisen kehittämiseen. Järjestämme runsaasti ammatillisia koulutuksia vuosittain. Esimerkkeinä työturvallisuuskortti-, trukkiturvallisuus- ja ammattipätevyyttä ylläpitäville kuljettajille suunnattu Postin oma ennakoivan ajon koulutus. Kuljetusakatemiasta saat kaiken kuljettajan ammattipätevyyden ylläpitämiseksi tarvittavan jatkokoulutuksen.

Kuljetusakatemia perehdyttää 

Haluamme olla varmoja siitä, että kaikki uudet tai työtehtävää vaihtavat kollegamme saavat työtehtäväänsä riittävän ja laadukkaan perehdytyksen. Näin työn tekeminen on mielekkäämpää ja turvallista. Myös asiakas kiittää – usein ihan konkreettisesti.

Käytössämme on laaja ja osaava työpaikkakouluttajien verkosto ja käytämme moderneja perehdytyksen työkaluja. Työpaikoilla esihenkilön ohella perehdytystä antavat työpaikkakouluttaja, työnopastaja tai perehdyttäjä.

Perehdytys annetaan aina työohjeiden mukaisesti ja osa perehdytyksestä tehdään verkossa. Suurin osa perehdytyksestä toteutetaan työn ohessa oppien.

Perehdytys on verkko-oppimisjärjestelmässä aina suunnitelmallista. Työntekijän on näin mielekästä ja turvallista aloittaa uudessa tehtävässään. Esihenkilö ja työpaikkakouluttaja seuraavat perehdytyksen etenemistä ja perehdytyksen onnistuminen todetaan yhdessä.

Verkkoperehdytyksen osuus on mahdollista tehdä kokonaan omalla tai työnantajan älylaitteella. Kaikille yhteisiä verkkoperehdytyksiä ovat mm. Postin työntekijän eettiset toimintaohjeet ja tietosuojavalmennus sekä työtehtäväkohtaiset lyhytvalmennukset.

Missä Kuljetusakatemia sijaitsee?

Verkossa ja ympäri Suomea. Pyydä oman kohdepaikkakuntasi yhteystieto students@posti.com ja kerro samalla, minkä alan harjoittelumahdollisuutta, koulutusta tai työmahdollisuutta olet etsimässä ja milloin voisit aloittaa.

Postilaisten tarinat

Louis Cothard

Louis Cothard nauttii työstään yhdistelmäajoneuvonkuljettajana, sillä ison auton ajaminen on sekä vastuullista että jännittävää. Louis ajaa ympäri Suomen ja pitää huolen, että tavarat löytävät vastaanottajansa. Louis on työskennellyt Postilla vuodesta 2015; ensin kevytkuorma-autonkuljettajana, vuoden verran kuluttajajakelussa ja tätä nykyä yhdistelmäajoneuvonkuljettajana.

lue koko tarina

Juho Juppala

Kahdeksasluokkalainen Juho Juppala tuli Postille tutustumaan kuljetukseen ja rahdinkäsittelyyn viikon kestävällä TET- eli työelämään tutustumisjaksolla. Tavoitteiksi hän ilmoitti ammattikuljettajan toiminnan ja tavaroiden liikkumisen seuraamisen sekä uusien asioiden oppimisen.

lue koko tarina

Tia Svinhufvud

Tia Svinhufvud opiskelee Postilla oppisopimuksella kuorma-autonkuljettajaksi. Autonkuljettajan työ kiinnosti Tiia ja hän sai kuulla, että Posti voisi tarjota etenemismahdollisuuden ammattikuljettajan ammattiin. Postin yhteistyöverkostosta löytyi nopeasti oppisopimuskumppaniksi Keuda, joten Tia pääsi aloittamaan kahden vuoden ammattiopinnot vauhdikkaasti.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat