Postilaisten tarinat

Tommi Kässi

Postipalveluiden myyntijohtaja

”Muutosjohtamisen korkeakoulu” näin Postipalveluiden myyntijohtaja Tommi Kässi kuvailee lähes 7-vuotista urapolkuaan Postilla, josta rakennetaan modernia jakelu- ja logistiikkayhtiötä. Tommin matka on kiertänyt strategian ja IT:n johtotehtävistä liiketoimintajohtoon ja myyntiin. Hän kannustaakin pitämään avoimen mielen uusille haasteille, jotka mahdollistavat monenlaiset urapolut.
posti_tommi_kassi

Vuonna 2017 Tommi hyppäsi logistiikan maailmaan. Aloituspaikkana Postilla oli pakettiliiketoiminnan strategiatiimi, joka tarjosi laaja-alaisen perehdytyksen toimintaamme. Tehtävänä oli mm. tuplata pakettiautomaattien määrä tuhanteen samalla, kun automaattien teknologiaa kehitettiin nykymuotoon. Paketti-, rahti- ja varastoliiketoiminnan IT-johtajaksi Tommi siirtyi Postin IT:n ollessa muutosten keskellä, kun liiketoiminnan ja IT:n yhteistyötä haluttiin parantaa. IT-tehtäviä hän suosittelee lämpimästi kaikille, jotka haluavat kasvaa ammatillisesti.   

Postin liiketoiminnassa Tommi pitää kuitenkin konkretiasta: ”On kiinnostavaa, kun Postin liikuttelemat asiat ovat fyysisiä tuotteita, joiden vaiheita pystyy konkreettisesti seuraamaan. Käyn usein tuotannon puolella tutustumassa siihen, miten asiakkaidemme tuotteet liikkuvat ja koko prosessimme toimii. Oman lisänsä kokonaiskuvan ymmärtämiseen tuo myös rooli palveluidemme kuluttajana.” 

Vuonna 2020 Tommi aloitti paketti- ja verkkokauppaliiketoiminnan kotimaan suurasiakasyksikön vetäjänä ja samanaikaisesti koronapandemia muutti verkkokauppamarkkinaa. Kesällä 2023 hän siirtyi Postipalveluiden myynnin pariin. Asiakastyössä yhdistyy osaaminen kaikesta aiemmasta: teknologiasta, strategiasta ja tiimien vetämisestä.  

Uusien haasteiden löytyminen ja menestyminen uusissa tehtävissä ei kuitenkaan onnistuisi ilman tukea. ”Postilla on kulttuuri, jossa sekä onnistumiset että epäonnistumiset ovat sallittuja. Työilmapiiri on hyvä, töissä on mukavaa porukkaa, ja kaikkien halutaan onnistuvan.” 

Kehitystä uralla ovat tukeneet hyvät esihenkilöt, jotka ovat kannustaneet ja joiden kanssa on ollut avoin keskusteluyhteys. Yhdessä on pystytty miettimään, mikä voisi olla sekä oman kehityksen että yhtiön kannalta seuraava askel.  

”Posti on mahdollisuuksien työpaikka. Sen lisäksi, että tekee työnsä hyvin, on tärkeää olla myös itse aktiivinen. Postilla pystyy rakentamaan mielenkiintoisen ja monipuolisen urapolun, kunhan vain uskaltaa heittäytyä ja pitää avoimen mielen. Postin jatkuvasti ja nopeasti muuttuva toimintaympäristö tarjoaa sellaisen muutosjohtamisen korkeakoulun, jota harva yhtiö pystyy tarjoamaan”, Tommi summaa.   

Tutustu myös muiden tarinoihin

Louis Cothard

Louis Cothard nauttii työstään yhdistelmäajoneuvonkuljettajana, sillä ison auton ajaminen on sekä vastuullista että jännittävää. Louis ajaa ympäri Suomen ja pitää huolen, että tavarat löytävät vastaanottajansa. Louis on työskennellyt Postilla vuodesta 2015; ensin kevytkuorma-autonkuljettajana, vuoden verran kuluttajajakelussa ja tätä nykyä yhdistelmäajoneuvonkuljettajana.

lue koko tarina

Matti Lehtonen

Työ Postilla on kuin unelma-ammatti Matti Lehtoselle. Monipuolisten tehtävien lisäksi viihtyvyyttä on lisännyt hyvä työyhteisö sekä työn ja vapaa-ajan tasapaino, jonka ansiosta aikaa omille harrastuksille on aina jäänyt riittävästi. Matti Lehtosen rooli Postilla on mukavan monipuolinen. Hän työskentelee Porin jakelukeskuksessa postin lajittelussa ja jakelussa.

lue koko tarina

Anna Sampo

Joulutyöntekijästä lajittelupäälliköksi – monien mahdollisuuksien työpaikka. Parasta Anna Sampon työssä on se, kun joku omasta porukasta kehittyy ja onnistuu työssään. Anna ajattelee, että esimiehenä ei voi koskaan olla valmis, jolloin myös itse pääsee kehittymään joka päivä. Anna työskentelee Postilla lajittelupäällikkönä Helsingin postikeskuksessa.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat