Postilaisten tarinat

Arttu Pentikäinen

Operatiivinen päällikkö, Transval

Avoimuus haasteille uralla etenemisen avain - Arttu Pentikäinen sanoo haasteille kyllä ja hoitaa työnsä mahdollisimman hyvin, positiivista asennetta unohtamatta. Tällä yksinkertaisella reseptillä hän on päässyt etenemään haluamiinsa tehtäviin ja saanut lisää haasteita.
arttu_600x600

Arttu työskentelee operatiivisena päällikkönä Transvalilla, jossa hän vastaa useasta eri yksiköstä. Yksiköiden liiketoiminta keskittyy sisälogistiikkaan ja terminaalitoimintaan ja asiakkaina on monenlaisia yrityksiä. Tämän hetkisessä terminaalimaailmassa tavara liikkuu nopeasti. Koko ajan nopeutuva ja kehittyvä asiakaspalvelu pitää terminaalit auki miltei vuoden jokaisena päivänä. Tämän vuoksi meidän on kehitettävä omaa toimintaamme koko ajan. Ala tarvitsee jatkuvasti tuoretta näkökantaa ja uutta osaamista. Näin pystymme vastaamaan asiakkaiden muuttuvien tarpeiden mukaisesti.  

Artun tontille kuuluu monenlaiset johtamiseen liittyvät tehtävät. Hän huolehtii, että hommat etenevät sovitulla tavalla ja tieto yrityksessä kulkee sekä ylös- että alaspäin. Tavoitteena on, että tavarat ja paketit liikkuvat mahdollisimman nopeasti ja töitä tehdään yrityksen arvojen ja normien mukaisesti. Arttu itse kokee edustavansa uudenlaista johtajaa, joka tekee työtään ihmislähtöisesti.  

”Yritän omalla esimerkilläni motivoida ihmisiä ja pyrin itse toimimaan rehellisesti ja suoraselkäisesti. Motivoituneita ja eteenpäin pyrkiviä ihmisiä haluan auttaa eteenpäin kaikin mahdollisin keinoin, Arttu kertoo.  

Myös Artulla itsellään on ollut alusta saakka vahva pyrkimys päästä eteenpäin ja kehittyä, mikä näkyy hänen urapolussaan. Arttu aloitti työt lentokentällä rahtimiehenä vuonna 2007. Keväällä 2011 Arttu siirtyi Transvalilla vuoroesimieheksi, josta hän eteni keväällä 2015 operatiiviseksi päälliköksi ja siitä edelleen nykyiseen tehtäväänsä tuotantopäälliköksi.  

Oma mielenkiinto ja aktiivisuus ovat Artun mukaan vieneet häntä systemaattisesti eteenpäin, innostus on avannut uusia ovia ja tuonut monenlaisia mahdollisuuksiaArtun filosofiaan kuuluu myös hommien hoitaminen viimeisen päälle hyvin sekä avoimena oleminen uusille haasteille.   

”Päällikön tehtävissä saa itse rakentaa tehtävänkuvaansa ja tuoda tekemiseen oman kädenjälkensä. Johdolta saa tarvittaessa tukea, lisäksi muualta organisaatiosta saadut verkostot ja sparraus ovat mahdollistaneet etenemiseni”Arttu kertoo.  

Järjestelmällisyydellä tavoitteita kohti  

Transvalilla on hyvät mahdollisuudet myös kouluttautumiseen. Arttu on tehnyt monenlaisia koulutuksia uransa aikana, tällä hetkellä hän opiskelee yritysjohtamisen erityisammattitutkintoa työn ohella. Toki myös erilaisista työtehtävistä on oppinut paljon.  

Tässä työssä on aina monta rautaa tulessa ja päivän aikana pitää pystyä hallitsemaan monta eri kokonaisuutta. Järjestelmällisyys on tärkeä taito, jotta saa vietyä asioita maaliin”, Arttu lisää.  

Arttu kehuu myös Transvalin työyhteisöä ja kokee, että työpaikalla ihmisiä aidosti arvostetaan. Tulevaisuutta pohtiessaan Arttu näkee paljon mahdollisuuksia.   

Oikealla asenteella ja energialla rakennamme itse haluamaamme tulevaisuutta. Uskon, että Transvalista on nyt näkyvissä vasta jäävuoren huippu ja haluan olla mukana rakentamassa tulevaisuuden TransvaliaHyvällä yhteistyöllä voimme tuoda kuluttajille todella paljon lisäarvoa ja helpotusta arkiseen aherrukseen, Arttu toteaa lopuksi.  

Tutustu myös muiden tarinoihin

Louis Cothard

Louis Cothard nauttii työstään yhdistelmäajoneuvonkuljettajana, sillä ison auton ajaminen on sekä vastuullista että jännittävää. Louis ajaa ympäri Suomen ja pitää huolen, että tavarat löytävät vastaanottajansa. Louis on työskennellyt Postilla vuodesta 2015; ensin kevytkuorma-autonkuljettajana, vuoden verran kuluttajajakelussa ja tätä nykyä yhdistelmäajoneuvonkuljettajana.

lue koko tarina

Matti Lehtonen

Työ Postilla on kuin unelma-ammatti Matti Lehtoselle. Monipuolisten tehtävien lisäksi viihtyvyyttä on lisännyt hyvä työyhteisö sekä työn ja vapaa-ajan tasapaino, jonka ansiosta aikaa omille harrastuksille on aina jäänyt riittävästi. Matti Lehtosen rooli Postilla on mukavan monipuolinen. Hän työskentelee Porin jakelukeskuksessa postin lajittelussa ja jakelussa.

lue koko tarina

Anna Sampo

Joulutyöntekijästä lajittelupäälliköksi – monien mahdollisuuksien työpaikka. Parasta Anna Sampon työssä on se, kun joku omasta porukasta kehittyy ja onnistuu työssään. Anna ajattelee, että esimiehenä ei voi koskaan olla valmis, jolloin myös itse pääsee kehittymään joka päivä. Anna työskentelee Postilla lajittelupäällikkönä Helsingin postikeskuksessa.

lue koko tarina
Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden Postia!
Kaikki avoimet työpaikat